Bemutatkozás

A szervezetről:

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Rendészettudományi Osztály (továbbiakban: Osztály) megalakulására 2018. április 13-án került sor. Jelenlegi elnöke 2022. szeptember 1-jétől Csontos-Nagy Ivett, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Doktori Iskola doktorandusza, alelnöke dr. Gál Erika, szintén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Doktori Iskola doktorandusza. Jelenlegi aktív osztálylétszám 2022-ben huszonnyolc fő.

Az Osztály célja:

Az Osztály a rendészettudomány területét képviseli a doktoranduszok országos szervezetében. Elsődleges cél, hogy a rendészettudományban kutató közösséget összefogja, mentorálja és támogassa, melyre lehetőséget teremtenek az Osztály által szervezett konferenciák, workshopok, jótékonysági események. Ilyen, a mára már hagyomány jelleggel 2019 óta minden évben megrendezett egyik legnagyobb, a Rendészet-Tudomány-Aktualitások a fiatal kutatók szemével című konferencia. A konferencia a rendészettudomány, a hadtudomány, a közigazgatástudomány, a pszichológia, a kriminológia, a neveléstudomány és a jogtudomány területén tevékenykedő doktoranduszokat, kutatókat és a doktori tanulmányok iránt érdeklődő gyakorlatban dolgozó szakembereket várja minden évben.

Az Osztály elhivatottan küzd azért, hogy a rendészettudomány terén kutató doktoranduszok nyitottak legyenek az innovatív dolgokra, hiszen a jövő sikere múlik rajta. Ezen túl kiemelt figyelmet fordít valamennyi nemzetközi platform kiaknázására, hogy a rendőri együttműködést a kutatások által is fokozza.

Kommunikáció:

Az Osztály Facebook oldala itt érhető el: https://www.facebook.com/DOSzRend

E-mail: rto@dosz.hu

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Rendészettudományi Osztály szeretettel várja tagjai közé az érdeklődőket!