Pályázat: Hubay Miklós emlékkonferencia

Hubay Miklós drámaírói munkásságának friss szemléletű újraolvasását kezdeményezi pályázatunk, amelyre elsősorban irodalmárokat és dramaturgokat, illetve egyetemi hallgatókat kívánunk meghívni.
A maximum 20 000 karakter terjedelmű tanulmányok témája szabadon választható: lehet áttekintés a drámaíró egy-egy pályaszakaszáról vagy egy-egy drámatípusáról (pl.: antik témájú színdarabok; jelenkori társadalmi jelenségek/anomáliák Hubay színpadán stb.), de szólhat a tanulmány egyetlen műről is.
A pályázatra 2021. január 31-ig lehet jelentkezni a témavázlat (absztrakt) beküldésével, amely 3000 karakter terjedelemben ismerteti a választott témát. Alapítványunk kurátorai e vázlatok alapján kérik fel a jelölteket a tanulmány elkészítésére, amelynek határidejét 2021. április 30-ára tervezzük, hogy a (vírusjárvány függvényében) májusban rendezendő Hubay Miklós Emlékülésen a sikeres pályaművek előadásként elhangozhassanak.
Az elfogadott pályaművekért egységesen bruttó 150.000 Ft honoráriumot ajánlunk fel, és további bruttó 65.000 Ft-ot az emlékülésen tartott előadásért.
A témavázlatot PDF vagy word formátumban kérjük beküldeni a hubaymelvp@gmail.com e-mailcímre.
 
 
A Hubay Miklós – Elveszett Paradicsom Alapítvány kurátorai
 
 
További információ: pályázat (hubaymiklos.hu)