Bemutatkozás

A Hittudományi Osztály célja, hogy a teológia területén kutató Kárpát-medencei doktoranduszok számára kapcsolódási, találkozási lehetőséget biztosítson. Az osztály legjelentősebb eseménye a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciája, amelyet már 11 alkalommal sikerült megszervezni.

A konferencián kívül csapatépítő alkalmak és kulturális programok is tartoznak az osztály életéhez, valamint rendszeresen részt veszünk a Kutatók Éjszakája programsorozaton, illetve a Tavaszi Szél konferenciákon.

Munkánkat a magyarországi teológiai doktori iskolák Doktoranduszok Önkormányzataival szoros együttműködésben végezzük, hogy ökumenikus keretek között reprezentálhassuk a hazai teológiai kezdeményezéseket. A határon inneni és túli kapcsolatok mellett számos nemzetközi szervezettel működünk együtt, amelyek közül kiemelhető a European Society of Catholic Theology, a Hünermann Stiftung illetve a Renovabis Stiftung.

Nagy szeretettel várunk tagjaink közé minden olyan még graduális vagy már doktori képzését folytató hallgatót, aki szeretne egy építő akadémiai közösség tagjává válni, és kutatási témája kapcsolódik a hit- és vallástudományokhoz vagy ezek valamely határterületéhez.

Részletekért keress bennünket bátran Facebook oldalunkon, vagy a megadott elérhetőségek valamelyikén.

 

Facebook: dosz.hto
E-mail: hittudomany@dosz.hu

Card image cap
FARKAS Zsuzsanna

elnök

hittudomany@dosz.hu

Megnézem