Művészeti, Színház,-és Filmtudományi Osztály

Bemutatkozás

A 2019/2020-as tanévben újraszerveződött Művészeti, Színház- és Filmtudományi Osztály fórumot biztosít a DLA és a PhD hallgatók számára, támogatva a különböző művészeti és kapcsolódó tudományágak közötti átjárhatóságot és közösen való gondolkodást.

Célunk egy olyan doktorandusz közösség létrehozása, amely kielégíti a művészeti kutatás sajátosságából fakadó igényeket, inspirálja tagjait a tudományos munkára, szereplésre, továbbá lehetőséget nyújt a kölcsönös fejlődésre és bemutatkozásra a tudományos-művészeti kutató pályán.

Ennek érdekében konferenciát, workshopokat és egyéb szakmai programokat szervezünk. Az első kiemelkedő rendezvényünk a TREND/Vonalak konferenciánk, amely a hagyományteremtés szándékával hoztunk létre. Fontos célkitűzése, hogy bemutatkozási platformot kínáljon a szcéna fiatal szereplőinek, illetve a tematikához kapcsolható művészeti projekteket és/vagy kutatásokat műfaji és formai megkötés nélkül tudják bemutatni a résztvevők, pl.: lecture performance, installáció, zenei produkció, sound design, akcióművészet, film, VJ, stb. A konferencia megvalósulása után egy ISBN-számmal ellátott, lektorált konferenciakötet-kiállítási katalógus kiadását tervezzük.

 

Ha te is szeretnél közénk tartozni, innen letöltheted a jelentkezési lapot!

 

Elérhetőség:

E-mail cím: dosz.muveszet@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/doszmuveszeti

Kapcsolat

Szabó Annamária
elnök

Intézmény:
ELTE BTK Filozófiatudományi Iskola, Esztétika Program

Kutatási téma:
Karikatúra-elmélet történet

Elérhetőség:

szabo.anna.maria94@gmail.com


Korábbi elnökök

Hamvai Kinga Rózsa

2019-09-01 - 2020-08-31