Fiatal kutatók és doktoranduszok XII. nemzetközi teológuskonferenciája

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya a korábbi évek hagyományát követve, hosszú kihagyás után október 3. és 4. között tizenkettedik alkalommal hirdeti meg nemzetközi tudományos konferenciáját, amelynek a Debreceni Református Hittudományi Egyetem ad otthont.

A rendezvény lehetőséget biztosít a doktoranduszhallgatók számára kutatási eredményeik bemutatására és a különböző felekezetek kutatóinak találkozására. 

Regisztráció

A konferencián történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület elérhető a DOSZ honlapján. A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat. A megadott adatok kezelése az adatvédelmi szabályzat szerint történik. A regisztráció első körben egy minimum 1800, maximum 3600 karakter terjedelmű absztrakt benyújtásával válik érvényessé.

Az absztrakt a jelentkező tudományos munkájának kivonata, amelyben a kutatás hátterének bemutatása, a tudományos kutatás célja, kérdésfelvetése, majd az eddig elért eredmények és a további lehetőségek kerülnek röviden összefoglalásra, hivatkozások nélkül, a tudományos írás formai és tartalmi követelményeinek megfelelve.

A konferencia előadásainak nyelve magyar, német vagy angol. 

A referátumok hossza 20 perc, amelyet 5 perc diszkusszió követ. 

Az absztrakt beküldése csak a regisztrációs felületen keresztül lehetséges. E-mailben és egyéb kommunikációs csatornán a szervezőknek nem áll módjukban kezelni a jelentkezéseket.

A jelentkezés és az absztraktok leadási határideje: 2023. szeptember 03. 23:59

A szervezők minden absztraktot lektorálási folyamatnak vetnek alá, az absztrakt bírálati eredményéről a jelentkezőkelektronikus értesítést kapnak. A pályázati anyagban hiánypótlásnak helye nincs, határidőn túli regisztráció nem fogadható el. 

Az absztraktok befogadását követően a jelentkező a választott regisztrációs csomag szerinti regisztrációs díj befizetésére vonatkozó értesítést kap. A szervezőknek a regisztrációs díjat a konferencián való részvétel hiányában nem áll módjukban visszatéríteni.

Tanulmánykötet 2023     

Amennyiben az előadó a Konferenciakötetben publikálni kívánja kutatási eredményeit, a formai és a tudományos publikáció követelményeinek megfelelő, maximum 1 szerzői ív (40.000 karakter szóközökkel) hosszúságú tudományos cikket (.doc formátumban) a rendezvényt követően legkésőbb 2023. november 30-ig kell elküldenie. 

A tanulmányok befogadhatósági feltétele a jelentkező által csatolt – kézzel aláírt/AVDH hitelesítéssel ellátott – lektori szakvélemény, amelyet tudományágának megfelelő tudományos fokozattal rendelkező, a jelentkező által felkért szakember készített. További követelmény a kitöltött és kézzel aláírt/AVDH hitelesítéssel ellátott szerzői nyilatkozat elküldése is.

A szerző egyértelmű beazonosíthatósága érdekében a tanulmány, a lektori vélemény, illetve a szerzői nyilatkozat dokumentumok elnevezéseinek tartalmazniuk kell a résztvevő nevét (Pl.: Minta_Ottó_lektori, Minta_Ottó_szerzői, Minta_Ottó_tanulmány).

Az elfogadott, lektorált tanulmányokat ISBN-számmal ellátott, online tanulmánykötetben tesszük közzé, amelyben a véleményt adó lektorok neveit is feltüntetjük.

A szervezők felhívják a jelentkezők figyelmét, hogy csak a Konferencián elhangzott előadások tudományos írásos kivonatai jeleníthetőek meg.

Fontosabb határidők

2023. szeptember 03.   A regisztráció és az absztraktok leadásának határideje.

2023. október 3-4.        Konferencia

2023. november 30.      A tanulmány, a szerzői nyilatkozat és a lektori szakvélemény 
megküldésének határideje.

Részvételi díj

  1. Teljes részvételi díj szállással: 25.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási lehetőséget, publikálási lehetőséget, szállást 1 éjszakára, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  2. Teljes részvételi díj szállás nélkül: 20.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási lehetőséget, publikálási lehetőséget, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  3. Részvételi díj a DOSZ Hittudományi Osztályának 2023. augusztus 20-ig felvételt nyert rendestagjai részére szállással: 18.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási lehetőséget (egy tudományos előadás és/vagy egy poszter előadás), publikálási lehetőséget, szállást 1 éjszakára ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  4. Részvételi díj a DOSZ Tudományos Osztályainak 2023. augusztus 20-ig felvételt nyert rendestagjai részére szállás nélkül: 13.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási lehetőséget, publikálási lehetőséget, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  5. Részvételi díj a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói részére: 7.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási lehetőséget, publikálási lehetőséget, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
Dokumentumok

Ideje:
2023.10.03. 00:00 - 2023.10.04. 23:59
Regisztráció:
Jelenleg nem érhető el
Abstrakt leadási határidő:
2023.08.09. 00:00 - 2023.09.03. 23:59
Kézirat leadási határidő:
2023.08.09. 00:00 - 2023.11.30. 23:59