Hírek

Card image cap
DOSZ Ambassadors 2024/2025

The Ambassador System of DOSZ (the Association of Hungarian PhD and DLA Candidates) was established in 2021 with 16 ambassadors from different countries all over the world. For the academic year 2024/2025 the number of the DOSZ Ambassadors increased to 41 – in this way 41 countries are represented in our system.

Card image cap
Pályázat Tudományos Osztály elnöki tisztségre

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 11 fő részére).

Card image cap
DOSZ Telefonos elérhetőség–szünet

A Doktoranduszok Országos Szövetségének telefonos elérhetősége a mai napon (2024. június 14.) 10 és 14 óra között szünetel.

Card image cap
Magyar elnökségi tag a Eurodocban

Dr. Bencze Norbertet, a Doktoranduszok Országos Szövetsége nagyköveti rendszerért felelős elnöki megbízottját múlt heti éves közgyűlésén Ljubljanában elnökségi taggá választotta a European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers (Eurodoc). 

Card image cap
Meghívó a DOSZ 2024. évi I. Küldöttgyűlésére

Card image cap
Európai fórum a történelem- és kultúratanításról a felsőoktatásban

Szervezetünk is képviseltette magát a 2024. május 15. és 17. között, Bolognában megrendezett Third Forum of History Education - Reinforcing Historical Awareness and Culture through Higher Education konferencián, amelynek központi témája a felsőoktatás és a tanérképzés szerepe volt a történelemoktatásban és -kutatásban, illetve általában a humán területen a demokratikus társadalmakban és a demokratikus értékek átadásában.

Card image cap
Kiírásra kerültek az új IPARJOG pályázatok

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) nemrégiben közzétette az új IPARJOG pályázatokat.

Card image cap
Pályázati felhívás az V. DOSZFESZT Szabadegyetem megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki a 2024. évi DOSZFESZT Szabadegyetem Doktoranduszoknak elnevezésű rendezvényének házigazda intézményére vonatkozóan.

Card image cap
Közlemény - Nftv. módosítás

A Magyar Közlöny 2024/52. számában jelent meg a 2024. évi XIII. törvény az oktatási, családügyi, kulturális tárgyú és kapcsolódó törvények módosításáról. A törvény 11. része az nemzeti felsőoktatásról szóló törvény (Nftv.) több pontját módosítja, ezek között vannak a doktori képzés vonatkozásában is fontos változások.

Card image cap
XXVII. Tavaszi Szél Konferencia – Összefoglaló

Az idei évben immár 27. alkalommal került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének nemzetközi tudományos eseménye, a Tavaszi Szél Konferencia. Az esemény szervezési jogát idén az Óbudai Egyetem nyerte el, így a multidiszciplináris konferenciának 2024. május 3-5. között Budapest adhatott otthont.

Card image cap
XXVII. Tavaszi Szél Konferencia – Sajtótájékoztató

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új pályázata 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, amelyek Magyarország és ezen keresztül a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak.

Card image cap
Pályázat Tudományos Osztály elnöki tisztségre

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 22 fő részére).

Card image cap
Az integrált akkreditációs eszköz gyakorlati kérdései

A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja (RRF-2.1.1-21-2022-00001) azonosítószámú projekt keretében a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság és a Doktoranduszok Országos Szövetsége közös szervezésében került megrendezésre 2024. április 25-én az Óbudai Egyetemen Az integrált akkreditációs eszköz gyakorlati kérdései című rendezvény.

Card image cap
Hamarosan indul az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program

A 2024 szeptemberétől induló EKÖP-támogatások az anyagiakon túl komoly szakmai elismerést, motivációt és presztízst is jelentenek minden nyertes számára, segítve a felsőfokú tanulmányokat, továbbá az oktatói és kutatói karriert.

Card image cap
Gyakornoki lehetőség – Kutass a Belügyben!

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

Card image cap
Advanced Communication in Science

Kommunikációs kurzus, angol nyelven. A kurzus célja az, hogy segítse a pályakezdő kollégákat kutatói karrierjük kialakításában és annak hatékony előremozdításában.

Card image cap
Call for applications: AMAT/AHAA Award for Young Investigators

The Association of Hungarian American Academicians (AHAA) – Amerikai Magyar Akadémikusok Társasága (AMAT), a non-profit charitable organization, is accepting applications for the AMAT Young Investigator Award.

Card image cap
Roska Tamás Tudományos Előadás 2024

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2024-ben ismét meghirdette a Roska Tamás Tudományos Előadást.

Card image cap
Külföldi kutatói lehetőségek

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj, Magyar Doktori Kutatói Ösztöndíj pályázati felhívásai a 2024/2025-ös tanévre.

Card image cap
TSZK 2024 - Új alszekció

Felhívás a XXVII. Tavaszi Szél Konferencia Ártalomcsökkentés a dohányzással összefüggésben alszekciójára.

Card image cap
DOSZ Telefonos elérhetőség – szünet

A Doktoranduszok Országos Szövetségének telefonos elérhetősége 2024. február 6. és 2024. február 16. között szünetel.

Card image cap
Call for Ambassadors 2024/2025

The Association of Hungarian PhD and DLA Candidates (Doktoranduszok Országos Szövetsége, DOSZ) is delighted to announce the continuation of its latest initiative, the DOSZ Ambassador System. 

Card image cap
Kihirdették az NKFI Alap 2024-es Programstratégiáját

A Nemzeti Tudománypolitikai Tanács véleményének kikérését követően a Kulturális és Innovációs Minisztérium kihirdette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) 2024. évi Programstratégiáját.

Card image cap
Pannónia Ösztöndíjprogram

Értékes nemzetközi tapasztalatok és felejthetetlen élmények a Pannónia Ösztöndíjprogrammal.

Card image cap
Pályázati felhívás a Kúria 2024. évi gyakornoki programjára

A Kúria elnöke pályázatot hirdet az állam- és jogtudományi karok doktori iskoláinak, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás-tudományi és rendészettudományi doktori iskolájának hallgatói számára a Kúrián gyakornoki feladatok ellátására.

Card image cap
A Eurodoc az Erasmus+ és a Horizont Európa programokból való kizárás azonnali megoldását sürgeti

A doktoranduszok és fiatal kutatók európai szervezete, a Eurodoc (European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers) is az Erasmus+ és a Horizont Európa programokkal kapcsolatos, a modellváltó egyetemek hallgatóit és kutatóit érintő korlátozások feloldását sürgeti mai közleményében.

Card image cap
Eredményesen lezajlott a XI. Mérföldkő Konferencia, megalakult az új elnökség

Az idei konferencia 2023. november 25-26-án került megrendezésre az ELTE Doktorandusz Önkormányzat társszervezésében Budapesten, a Márton Áron Szakkollégiumban.

Card image cap
Meghívó a Doktoranduszok Országos Szövetsége 2023. évi Tisztújító Küldöttgyűlésére

Card image cap
Pályázat DOSZ Elnök tisztség betöltésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki ELNÖK tisztség betöltésére 2024. január 1. és 2024. december 31. közötti időtartamra.

Card image cap
Pályázat DOSZ Elnökségi Tag tisztség betöltésére 7 fő részére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki ELNÖKSÉGI TAG tisztség betöltésére 2024. január 1. és 2024. december 31. közötti időtartamra 7 fő részére.

Card image cap
Pályázat DOSZ Felügyelő Bizottsági tag tisztség betöltésére 3 fő részére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG tisztség betöltésére 2024. január 1. és 2024. december 31. közötti időtartamra 3 fő részére.

Card image cap
Konferencia a tudományos szakpolitikák alakításáról és a kutatói diaszpóráról Brüsszelben

Szervezetünk is meghívást kapott Brüsszelbe a RAICEX és a CEBE szervezésében megvalósuló BEScience – Bridging European Science IV konferenciára, amelynek fókuszában a tudomány és a diplomácia kapcsolatai álltak. 

Card image cap
Pályázati felhívás - Pálfi István Ösztöndíj 2023

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5. évfolyamon, illetve MSc képzésben tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.

Card image cap
Magyar Tudomány Ünnepe 2023 – Tudomány: válaszok a globális kihívásokra

Az Edutus Egyetem a Magyar Tudomány Ünnepe 2023 konferenciasorozat keretében hazai és nemzetközi előadókkal több szekcióban szervezi meg idei programját.

Card image cap
Pályázati felhívás a XXVII. Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki a 2024. évi XXVII. Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére. 

Card image cap
Közlemény

A Doktoranduszok Országos Szövetsége hatalmas előrelépéseket tett a doktori képzésben résztvevők érdekképviselete terén. 

Card image cap
2024. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet a 2024. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

Card image cap
Közlemény

2023. szeptember 20-án az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt jelent meg a DOSZ, a HÖOK, a NIT és a FEKOSZ, hogy előadják petíciójukat az ERASMUS+ program magyarországi megvalósítását ért Uniós intézkedésekkel kapcsolatban.

Card image cap
IV. DOSZFESZT Szabadegyetem: Tudomány, közösség, szórakozás

Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének nyárzáró rendezvénye, a DOSZFESZT Szabadegyetem. Az eseménynek 2023. szeptember 1-3. között az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a Debreceni Egyetem adott otthont.

Card image cap
Publikálj a Scientia et Securitas folyóiratban

A Belügyi Tudományos Tanács és a Doktoranduszok Országos Szövetsége által közösen alapított, nyílt hozzáférésű folyóirat Energiabiztonság témában publikációs felhívást hirdet.

Card image cap
Pályázati felhívás a 2023. évi XI. Mérföldkő Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) pályázatot ír ki a 2023. évi XI. Mérföldkő Konferencia megrendezésére a magyarországi felsőoktatási intézmények doktorandusz érdekképviseletei számára.

Card image cap
Jogsegélyszolgálat - nyári szünet

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Jogsegélyszolgálata 2023. augusztus 1-ig nyári ügyviteli szünetet tart. 

Card image cap
Open Call for the 5th ASEF Young Leaders Summit

Ajánljuk figyelmetekbe az Ázsia-Európa Alapítvány (ASEF) által szervezett 5. ASEF Fiatal Vezetők Csúcstalálkozójának nyílt felhívását.

Card image cap
Sikeresen lejzajlott a „Felsőoktatás modernizációja: fókuszban a doktori képzés” című szakmai konferencia

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság mint az RRF-2.1.1-21-2022-00001 azonosítószámú, „A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja” című projekt konzorciumvezetője a Doktoranduszok Országos Szövetsége társszervezésében, továbbá az Óbudai Egyetemmel együttműködésben 2023. június 28-án rendezte meg a „Felsőoktatás modernizációja: fókuszban a doktori képzés” című szakmai konferenciát.

Card image cap
Scientia et Securitas rendhagyó szerkesztőbizottsági ülés

A Belügyi Tudományos Tanács és a Doktoranduszok Országos Szövetsége által 2020. évben alapított Scientia et Securitas folyóirat szerkesztőbizottsága soron következő ülését rendhagyó módon kibővített részvétellel piknik formában, 2023. június 13-án, Remeteszőlősön szervezte meg.

Card image cap
Pályázat Tudományos Osztály elnöki tisztségre

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 9 fő részére).

Card image cap
Meghívó a DOSZ 2023. évi I. Küldöttgyűlésére

Card image cap
Tájékoztatás az Erasmus+ programok korlátozása kapcsán

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségével, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, valamint a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal összefogva az Európai Parlamenthez fordult a modellváltó felsőoktatási intézményeket érintő Erasmus korlátozások ügyében.

Card image cap
DOSZ Ambassadors - 2023/2024

The Ambassador System of DOSZ (the Association of Hungarian PhD and DLA Candidates) was established in 2021 with 16 ambassadors from different countries all over the world. For the academic year 2023/2024 the number of the DOSZ Ambassadors increased to 39 – in this way 39 countries are represented in our system.

Card image cap
Szavazz a Maradék nélkül programra!

Segíts egy szavazattal a Maradék nélkül programnak, hogy elnyerhessék a LIFE Közönségdíját!

Card image cap
Visegrad Fund – Pályázati kiírások

A V4-en belüli társadalmi, ezen belül ifjúsági kapcsolatok erősítésének fő eszköze a 4 külügyminisztérium által fenntartott, pozsonyi székhelyű Nemzetközi Visegrádi Alap (International Visegrad Fund), amely pályázatokat, ösztöndíjakat és rezidens programokat támogat.

Card image cap
Nagy sikerrel zajlott le a XXVI. Tavaszi Szél Konferencia (Miskolc, 2023. május 5-7.)

Az idei évben immár 26. alkalommal került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) nemzetközi tudományos eseménye, a Tavaszi Szél Konferencia. Az esemény szervezési jogát idén a Miskolci Egyetem nyerte el, így a multidiszciplináris konferenciának 2023. május 5-7. között Miskolc városa adhatott otthont.

Card image cap
Pályázat Tudományos Osztály elnöki tisztségre

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 22 fő részére).

Card image cap
HOPE Fenntarthatósági Konferencia és Rendezvénysorozat 2023.

Májusban újra Magyarországra látogat dr. Jane Goodall világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet, a csimpánzok életének legismertebb kutatója. Utazásának egyik állomása a Pannon Egyetem, ahol a szervezők egy programsorozattal készülnek a természet- és környezetvédő aktivista látogatásának tiszteletére. Az esemény a tudós 2022-ben megjelent könyvére reflektálva a HOPE címet kapta.

Card image cap
A Belügyi Tudományos Tanács pályázati felhívása

A Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet 'ChatGPT és más nagy nyelvi modellek alkalmazásának lehetőségei és egyben biztonsági kérdései' témakörben.

Card image cap
Gyakornoki Lehetőség - Kutass a Belügyben!

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

Card image cap
Tudomány és Alkalmazkodás Konferencia meghívó

Jó szívvel hívunk és várunk benneteket a Pannon Egyetem, a DOSZ és a Cassandra Program által szervezett, Tudomány és Alkalmazkodás című hiánypótló konferenciára, amelyet 2023. április 22-én, a balatonfüredi Nereus Park Hotelben tartunk. 

Card image cap
UNeECC Annual Conference 2023 - Cultur(E)scapes - Innovation in Culture and Beyond

Since its foundation in 2006, UNeECC, the University Network of the European Capitals of Culture, has brought together established scholars, starting academics and PhD-students to participate in its Annual Conference.

Card image cap
Call for Ambassadors 2023/2024

The Association of Hungarian PhD and DLA Candidates is glad to announce the continuation of its new initiative, the DOSZ Ambassador System.

Card image cap
Pályázati felhívás Klebelsberg Kuno-ösztöndíjra 2023

A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet kutatók számára azon tudományos tevékenységek támogatására, amelyek a magyar nyelv és kultúra külföldi írott és tárgyi emlékeinek (hungarika) feltárására és megőrzésére irányulnak a külföldi múzeumokban, levéltárakban, illetve könyvtárakban.

Card image cap
MT180 - A disszertációm 180 másodpercben

A budapesti Francia Intézet és az ESSCA-Budapest által szervezett versenyen a résztvevők francia nyelven, 3 percben mutathatják be doktori értekezésüket. Az MT180 lehetővé teszi, hogy egy összetett téma egyszerű elmagyarázásával a nagyközönséggel is megismertesse kutatómunkáját.

Card image cap
Call for applications: AMAT/AHAA Travel Award for Young Investigators

The Association of Hungarian American Academicians (AHAA) – Amerikai Magyar Akadémikusok Társasága (AMAT), a non-profit charitable organization, is accepting applications for the AMAT Young Investigator Award.  The award supports attendance at a scientific conference in the United States or Canada by Hungarian scientists living in Hungary or in the Carpathian Basin.

Card image cap
MCC Posztdoktori Könyvkiadási Program

A Programra azok jelentkezését várják, akik doktori disszertációjukat 2015–2022 között védték meg, és akik úgy érzik, hogy doktori disszertációjuk témája a szélesebb körű oktatási és ismeretterjesztő tevékenység szempontjából releváns.

Card image cap
Sikeresen lezajlott a X. Mérföldkő Konferencia

A Mérföldkő Konferencia elsősorban a tudományos osztályok és a doktorandusz önkormányzatok vezetőinek, tagjainak, továbbá a DOSZ vezetőinek szervezett szakmai találkozó.

Card image cap
Meghívó a DOSZ 2022. évi Tisztújító Küldöttgyűlésére

Card image cap
Cikkpályázati felhívás doktoranduszok számára

A fiatal kutatók jelentik a jövő ígéretét a tudományban és a tudománykommunikációt frissítő munkában. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) és a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) ezért ismeretterjesztő cikkpályázatot hirdet a doktori tanulmányaikat határainkon belül, valamint külföldön jelenleg folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező fiatal kutatóknak. 

Card image cap
Pályázat DOSZ Elnök tisztség betöltésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki ELNÖK tisztség betöltésére 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időtartamra.

Card image cap
Pályázat DOSZ Elnökségi Tag tisztség betöltésére 7 fő részére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki ELNÖKSÉGI TAG tisztség betöltésére 7 fő részére.

Card image cap
Pályázat DOSZ Felügyelő Bizottsági tag tisztség betöltésére 3 fő részére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG tisztség betöltésére 3 fő részére. 

Card image cap
ICCECIP 2022 – Nemzetközi Tudományos Konferencia

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként, 2022. november 17-18-án személyes megjelenési formában a Milton Friedman Egyetemen kerül megrendezésre az „ICCECIP 2022 – 4th International Conference on Central European Critical Infrastructure Protection – 4. Középeurópai Kritikus Infrastruktúra Védelem Nemzetközi Konferencia”.

Card image cap
Felmérés a kutatási adatok kezeléséről a magyar kutatók körében

Ismét monitorozzák a magyar tudóstársadalom Open Science használati szokásait, a kutatók kérdőív kitöltésével segíthetik a munkát.

Card image cap
Pályázati felhívás a XXVI. Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki a 2023. évi Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére.

Card image cap
Pályázati felhívás Pálfi István Ösztöndíj Programra

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5. évfolyamon, illetve MSc képzésben tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.

Card image cap
Roska Tamás Tudományos Előadás Pályázat – határidő hosszabbítás

A Doktoranduszok Országos Szövetségének felhívása a Roska Tamás Előadás pályázóinak adható szervezeti ajánlásról.

Card image cap
Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

A Miniszterelnökség 2022-ben ismét pályázatot hirdet a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra.

Card image cap
Sikeresen lezajlott a 2022. évi DOSZFESZT

Harmadik alkalommal szervezett nyárzáró szakmai rendezvényt a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatával együttműködve a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ). A három napos eseménynek szeptember 2-4. között – az előző évhez hasonlóan most is az intézmény Főépülete adott otthont.

Card image cap
Pályázati felhívás a 2022. évi X. Mérföldkő Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) pályázatot ír ki a 2022. évi X. Mérföldkő Konferencia megrendezésére a magyarországi felsőoktatási intézmények doktorandusz érdekképviseletei számára.

Card image cap
Huncastle – Várak és Kastélyok V. Nemzetközi Konferencia

A konferencia ideje és helye: 2022. november 23-24., Tata, Esterházy-kastély

A konferenciára történő jelentkezés határideje: 2022. 10. 31. 

Card image cap
Roska Tamás Tudományos Előadás Pályázat

A Doktoranduszok Országos Szövetségének felhívása a Roska Tamás Előadás pályázóinak adható szervezeti ajánlásról.

Card image cap
Pályázat Tudományos Osztály elnöki tisztségre

A DOSZ Elnöksége pályázatot ír ki a tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 10 fő részére). 

Card image cap
Scientia et Securitas rendhagyó szerkesztőbizottsági ülés

A Belügyi Tudományos Tanács és a Doktoranduszok Országos Szövetsége által 2020. évben alapított Scientia et Securitas folyóirat szerkesztőbizottsága soron következő ülését rendhagyó módon kibővített részvétellel piknik formában, 2022. június 14-én, Remeteszőlősön szervezte meg.

Card image cap
Oxford, Cambridge és London magyar doktoranduszaival találkoztunk

A DOSZ fontosnak tartja, hogy a Kárpát-medencén kívül élő fiatal magyar kutatókkal is aktív kapcsolatot alakítson ki, erősítse a közösséghez tartozást és a szakmai-tudományos együttműködéseket. Az angliai út célja a további együttműködések megalapozása volt.

Card image cap
Meghívó a DOSZ 2022. évi I. küldöttgyűlésére

Card image cap
Nagy sikerrel zajlott le a XXV. Jubileumi Tavaszi Szél Konferencia (Pécs, 2022. május 6-8.)

Az idei évben immár 25. alkalommal került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) nemzetközi tudományos eseménye, a Tavaszi Szél Konferencia.

Card image cap
Pályázat Tudományos Osztály elnöki tisztségre

A DOSZ Elnöksége pályázatot ír ki a tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 22 fő részére). 

Card image cap
Innovációkkal az Ipar 5.0 felé

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium május 18-án rendezi meg az “Innovációkkal az Ipar 5.0 felé” című hibrid konferenciáját. 

Card image cap
Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj

Az UNESCO közzétette a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés második pályázati felhívását.

Card image cap
Közlemény

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt a szabályt, miszerint a nyelvvizsga szintje alóli mentesítés a doktori képzés tekintetében nem illeti meg a doktori képzésre jelentkező hallgatót, a doktorandusz hallgatót és a doktorjelöltet.

Card image cap
Búcsúzunk tőled, Elnök Úr!

Április 4-én váratlan és megrázó hírt kaptunk, 39 éves korában eltávozott közülünk Dr. Kocsis Miklós, a Doktoranduszok Országos Szövetségének korábbi elnöke.

Card image cap
Pályázati felhívás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkársága a külügyi és külgazdasági ágazat szakmai kutatási és tudományos tevékenységet támogató ösztöndíjprogram keretében tudományos pályamű kidolgozására irányuló pályázatot hirdet.

Card image cap
Mental Health among PhD candidates

DOSZ renews its commitment toward better mental health conditions for PhD candidates. Mental Health campaign was organized by DOSZ to get to know more about mental health, theoretical information and practical tips that PhD candidates can use in your daily life to be more productive and reduce stress.

Card image cap
DOSZ Ambassador System: Toward a more inclusive cultural and scientific environment

During the last months, as part of DOSZ Ambassador System activities, four separate online meetings have been conducted by the ambassadors of four countries, Palestine, Azerbaijan, Ghana, and Brazil. Over sixty Ph.D. candidates in total attended the meetings.

Card image cap
Meeting of international PhD candidates in Gödöllő

Meeting people from a different culture is one of the most important goals of international meetings. An offline gathering was organized by the DOSZ Ambassador System, with the support of the international office of the doctoral school at the Hungarian University of Agricultural and Life Sciences (MATE).

Card image cap
Együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Doktoranduszok Országos Szövetsége

A fiatal kutatók támogatási rendszerének megerősítéséről állapodott meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Doktoranduszok Országos Szövetségével a Debreceni Egyetemen.

Card image cap
Pályázati felhívás

A Kopp Mária Év alkalmából a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet.

Card image cap
Call for Ambassadors 2022/2023

The Association of Hungarian PhD and DLA Candidates is glad to announce the continuation of its new initiative, the DOSZ Ambassador System.

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia látogatói regisztráció

Mindazok számára, kik szeretnének részt venni a konferencián, azonban nem kívánnak előadni, akik meghallgatnák társaik előadását, vagy akik lemaradtak az előadói regisztrációról, korlátozott számban lehetőséget biztosítunk arra, hogy a konferencián látogatóként vegyenek részt.

Card image cap
Híd Kárpátaljáért

A Doktoranduszok Országos Szövetsége stratégiai partnere, a Tempus Közalapítvány a Híd Kárpátaljáért humanitárius segítségnyújtás keretein belül felsőoktatási infóvonalat működtet a magyar felsőoktatásban érdekelt, Ukrajnából menekült hallgatók és oktatók számára. 

Card image cap
Pályázatokat áttekintő adatbázis készült fiatal kutatóknak

Card image cap
Összekötjük a segítséget!

Card image cap
Pályázati kiírás

Az MTA Amerikában dolgozó Külső Tagjai által alapított Amerikai Magyar Akadémikusok Alapítványa (AMAAL) az ITM és az NKFIH támogatásával ismételten meghirdeti fiatal magyar kutatók, posztdoktori kutatók és doktori iskolai hallgatók részére létrehozott támogatási lehetőségeket.

Card image cap
Sajtóközlemény

Nemrégiben módosult a felsőoktatási törvény.

Card image cap
Gyakornoki Lehetőség - Kutass a Belügyben!

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pályázatot hirdet a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

Card image cap
Adatgazdaság digitalizációs összefüggései - Pályázati felhívás

A Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egyetemisták, frissen végzett pályakezdők számára adatgazdaság digitalizációs összefüggései témakörében.

Card image cap
Pályázat tudományos osztályok elnöki tisztségeinek betöltésére - 1 fő

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 1 fő részére)

Card image cap
Pályázati felhívás a Kúria 2022. évi gyakornoki programjára

Card image cap
Felhívás HPC Ösztöndíj pályázat benyújtására

A KIFÜ a Doktoranduszok Országos Szövetségének közreműködésével ösztöndíj pályázatot hirdet olyan doktorandusz hallgatók számára, akiket érdekel a HPC, és szeretnének kutatni HPC-vel.

Card image cap
MCC Posztdoktori Könyvkiadási Program

Card image cap
webGeoMATES 2022

Card image cap
Pályázati felhívás Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (2 fő)

Card image cap
Pályázati felhívás Pálfi István Ösztöndíjra

Card image cap
Pályázat a XXV. Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki a 2022. évi Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére. 

Card image cap
Megjelent a(z) Y.Z. folyóirat 2. száma

Card image cap
„Hidrogén-technológiával a zöld jövőért” hibrid konferencia felhívás

Card image cap
Emberközpontú mesterséges intelligencia tudományos-szakmai konferencia e-poszterszekció felhívása

A Belügyi Tudományos Tanács immár tizenegyedik alkalommal szervez tematikusan a biztonságpolitika aktuális kihívásait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát, ez évben is Doktoranduszok Országos Szövetsége társszervezésében, Emberközpontú mesterséges intelligencia címmel.

Card image cap
Felhívás az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 Tudományos Konferenciáján való részvételre

Card image cap
Pályázat Felügyelő Bizottsági tag tisztség betöltésére 3 fő részére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) Alapszabályának 15. § (1) bekezdése alapján a Felügyelő Bizottság (a továbbiakban: FB) a DOSZ munkájának törvényességi felügyeletét, gazdálkodásának ellenőrzését végző testület, feladatainak részletes leírása a 15. § (4) bekezdésében található.

Card image cap
Pályázat elnöki tisztség betöltésére - 2022

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) Alapszabályának 10. § (1) bekezdése alapján az Elnökség a DOSZ végrehajtó testülete, mely egy elnökből és hét elnökségi tagból áll, az Elnökség feladatainak részletes leírása a 10. § (4) bekezdésében található. Az elnökre vonatkozó további információt a 12. § tartalmazza.

Card image cap
Pályázat elnökségi tagi tisztség betöltésére 7 fő részére - 2022

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) Alapszabályának 10. § (1) bekezdése alapján az Elnökség a DOSZ végrehajtó testülete, mely egy elnökből és hét elnökségi tagból áll, az Elnökség feladatainak részletes leírása a 10. § (4) bekezdésében található. Az elnökség tagjaira további információt a 13. § tartalmaz.

Card image cap
Cikkpályázati felhívás doktoranduszok számára

A fiatal kutatók jelentik a jövő ígéretét a tudományban és a tudománykommunikációt frissítő munkában.

Card image cap
Önkéntes lehetőség a Magyar Nemzeti Levéltárban

A Magyar Nemzeti Levéltár önkénteseket keres az 1828-as összeírás (N 26) indexálásának ellenőrzéséhez.

Card image cap
Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022

Magyarország Kormánya kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra, így lehetőséget kínál a fiatalok számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg.

Card image cap
DOSZ - MNB Tudásközpont: Hogyan építs fel gyorsan és hatékonyan

A DOSZ és az MNB együttműködésével megvalósuló Tudásközpont előadások célja, hogy konkrét ötleteket, technikákat, módszertanokat, adatbázisokat mutassanak be a társadalomtudományi kutatásokhoz.

Card image cap
Cikkpályázat ifjúsági szakemberek, fiatal kutatók és doktoranduszok, valamint fiatal szerzők számára

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) számára kiemelten fontos cél, hogy a fiatalok fejlesztése és képviselete mellett nagy hangsúlyt fektessen a velük foglalkozó szakemberek és szervezetek munkájának támogatására.

Card image cap
Publikációs felhívás – 2 éves a Külügyi Műhely c. folyóirat!

Az idén novemberben 2 éves Külügyi Műhely c. online tudományos folyóirat 2021/2. számához várnak kéziratokat a szerkesztők hallgatóktól, oktatóktól, kutatóktól és szakértőktől egyaránt.

Card image cap
Studia Doctorandorum Alumnae 2021. évi kiadványa

Megjelent a “Studia Doctorandorum Alumnae” doktori disszertációkat bemutató könyvsorozat 2021. évi kiadványa

Card image cap
Pályázati felhívás a 2021. évi IX. Mérföldkő Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) pályázatot ír ki a 2021. évi IX. Mérföldkő Konferencia megrendezésére a magyarországi felsőoktatási intézmények doktorandusz érdekképviseletei számára.

Card image cap
Cikkpályázat ifjúsági szakemberek, fiatal kutatók és doktoranduszok, valamint fiatal szerzők számára

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) számára kiemelten fontos cél, hogy a fiatalok fejlesztése és képviselete mellett nagy hangsúlyt fektessen a velük foglalkozó szakemberek és szervezetek munkájának támogatására.

Card image cap
3/2021. DOSZ elvi állásfoglalás a komplex vizsga ismételhetősége tárgyában

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a komplex vizsga ismételhetősége tárgyában a következő elvi állásfoglalást bocsátja ki.

Card image cap
PhD Hallgatók 4. Környezettudományi Konferenciája

A Magyar Talajtani Társaság Talajszennyezettségi Szakosztálya és a Doktoranduszok Országos Szövetsége közös szervezésében megrendezésre kerül a PhD Hallgatók 4. Környezettudományi Konferenciája.

Card image cap
MI Kihívás és nyereményjáték

Javában zajlik az MI Kihívás, amely egy fejlesztésű, ingyenes online alapozó tanfolyam.
Elvégzése közben a résztvevők áttekintést kapnak arról, hogyan segíti a mesterséges intelligencia (MI) a mindennapokat és a vállalati hatékonyságot, s értékes nyereméynekkel is gazdagabb lehetnek.

Card image cap
Kooperatív Doktori Program 2021

Idén is meghírdetik a tavaly első alkalommal pályázható Kooperatív Doktori Programot.

Card image cap
Pályázat a Tudományos Osztályok elnöki pozíciójára (11 fő)- 2021/2022

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) a tudományos osztályok rendszerén keresztül tudományos és közösségi hálózatot hozott létre a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára, megteremtve ezzel egy olyan tudományos fórumot, amely a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben tevékenykedő fiatal értelmiségiek személyes kapcsolatteremtésének helyszíne is egyben.

Card image cap
Sikeresen lezajlott a XXIV. Tavaszi Szél Konferencia

A Miskolci Egyetem volt a házigazdája az online megrendezett XXIV. Tavaszi Szél Konferenciának. A rendezvény megnyitójára 2021. május 28-án került sor.

Card image cap
Pályázat a Tudományos Osztályok elnöki pozíciójára - 2021/2022

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) a tudományos osztályok rendszerén keresztül tudományos és közösségi hálózatot hozott létre a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára, megteremtve ezzel egy olyan tudományos fórumot, amely a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben tevékenykedő fiatal értelmiségiek személyes kapcsolatteremtésének helyszíne is egyben.

Card image cap
Közlemény 2021.05.31.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége és az Országos Doktori Tanács közös javaslatára ismét módosult a felsőoktatási törvény.

Card image cap
Meghívó a DOSZ 2021. évi I. küldöttgyűlésére

Ezúton értesítem, hogy a Doktoranduszok Országos Szövetsége (továbbiakban: DOSZ) 2021. évi I. Küldöttgyűlését 2021. június 11. napján, 14.30-tól tartja a
Falk1 Rendezvényház Ereky István Konferenciatermében (1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.).

Card image cap
Felhívás a „Kisebbségvédelem Európában” nyári egyetemen való részvételre

A Kisebbségi Jogvédő Intézet 2021-ben immár tizedik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet, idén, a járványhelyzetre tekintettel, ismételten online formában.

Card image cap
Közlemény – Kormányrendelet

A Doktoranduszok Országos Szövetsége és az Országos Doktori Tanács közös javaslatára Magyarország Kormánya 2021. április 30. napján új kormányrendeletet fogadott el.

Card image cap
Call for Ambassadors 2021

The Association of Hungarian PhD and DLA Candidates is glad to announce it’s brand new initiative, the DOSZ Ambassador System. Since 1994 DOSZ is the national association to represent all PhD candidates (without any citizenship distinction) who are currently delivering PhD studies in Hungary. The aim of the Ambassador System is to set up an international environment for young scientists in Hungary, and to internationalise PhD education within the country by crossing boundaries, we would like to facilitate international scientific connections, involving foreign PhD candidates currently doing their research in one of the Hungarian Higher Education Institutions. We believe that only an internationally active PhD community can be competitive and sustainable.

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2021

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) örömmel értesíti a doktoranduszokat, doktorjelölteket, fiatal kutatókat, mesterszakos hallgatókat, hogy 2021. május 28-30. között a Miskolci Egyetemmel együttműködésben ismét megrendezi a Tavaszi Szél elnevezésű multidiszciplináris, tudományos konferenciáját.

Card image cap
Javában zajlik az MI Kihívás

Javában zajlik az MI Kihívás, amely egy fejlesztésű, ingyenes online alapozó tanfolyam.
Elvégzése közben a résztvevők áttekintést kapnak arról, hogyan segíti a mesterséges intelligencia (MI) a mindennapokat és a vállalati hatékonyságot.

Card image cap
1/2021. DOSZ elvi állásfoglalás a doktori képzés és az új koronavírus okozta járványhelyzet egyes kérdéseiről

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a doktori képzés és az új koronavírus okozta járványhelyzet egyes kérdései tárgyában a következő elvi állásfoglalást bocsátja ki.

Card image cap
Pályázati felhívás Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki a 2021. évi Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen a doktoranduszok számára a különböző kutatási területeken tudományos eredményeik bemutatására, amely egyúttal publikációs lehetőséget is jelent. A konferencia teret biztosít ahhoz, hogy a fiatal kutatók nézeteiket megvitassák, személyes és szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki egymással.

Card image cap
Közlemény - Jogszabályváltozás

A Magyar Közlöny 282. száma fontos változásokat eszközölt a doktori képzésben.

Card image cap
Felhívás konferencián történő előadásra

A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel. 

Card image cap
Pandémiás kihívások - digitális válaszok

A Belügyi Tudományos Tanács immár tizedik alkalommal szervez tematikusan a biztonságpolitika aktuális kihívásait vizsgáló tudományos-szakmai konferenciát, ez évben is Doktoranduszok Országos Szövetsége társszervezésében, Pandémiás kihívások – digitális válaszok címmel.

Card image cap
Pályázati felhívás Pálfi István Ösztöndíj Programra

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány (a továbbiakban: Alapítvány) – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5., illetve MSc évfolyamon tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.

Card image cap
Roska Tamás Tudományos Előadás Pályázat

Július 1-je óta elérhető a Roska Tamás Tudományos Előadás pályázat azon doktoranduszok, doktorjelöltek, posztdoktorok (PhD/DLA fokozatott szerzett) részére, akik kutatómunkájuk során az általuk választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
A pályázatot csak elektronikusan kell benyújtani 2020. szeptember 30-ig.

Card image cap
Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában publikációs felhívás

A Doktoranduszok Országos Szövetsége Agrártudományi Osztálya és a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány „Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában” címmel tervez ismét tudományt népszerűsítő kötetet kiadni. 

Card image cap
Pályázat elnökségi tagi tisztség betöltésére 1 fő részére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki elnökségi tagi tisztség betöltésére 1 fő részére a 2020. július 29-i Küldöttgyűlés döntését követően azonnali hatállyal és 2020. december 31. közötti időtartamra.

Card image cap
Pótpályázat a Tudományos Osztályok elnöki pozíciójára

A DOSZ Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetsége tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 7 fő részére) 2020. szeptember 1-től 2021. augusztus 31. közötti időtartamra.

Card image cap
Lehet még jelentkezni az ingyenes Személyes Vállalkozói Mentorprogramba

A mikro-, kis- és középvállalkozások alkotják a gazdaság gerincét, ezért a szektor megerősítése a kormányzat alapvető érdeke. Ennek megfelelően indult útjára tavaly februárban az Országos Vállalkozói Mentorprogram, amelynek az egyik legfontosabb alprojektje a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány által menedzselt Személyes Vállalkozói Mentorprogram. Az ingyenes programba mentornak és mentoráltnak egyaránt lehet még jelentkezni.

Card image cap
Közlemény az utolsó féléves hallgatók doktorandusz ösztöndíjának kifizetése tárgyában

A Doktoranduszok Országos Szövetsége nagy örömmel számol be legújabb érdekképviseleti eredményéről.

Card image cap
Pályázat a Tudományos Osztályok elnöki pozíciójára

A DOSZ Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetsége tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 22 fő részére) 2020. szeptember 1-től 2021. augusztus 31. közötti időtartamra.

Card image cap
Nyelvi követelmények aktualitásai

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) 2020. április 14. napján javaslatot tett a doktori képzés nyelvi követelményeinek enyhítésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért Felelős Helyettes Államtitkárságának.

Card image cap
FELHÍVÁS a „Kisebbségvédelem Európában” nyári egyetemen való részvételre

A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2020-ban immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet, idén rendhagyó módon online formában. A program célja, hogy felkutassa azokat a joghallgatókat, doktoranduszokat, kezdő jogászokat, akik a téma iránt kellően elhivatottak, jövőbeni szakmai tevékenységük során érdemben kívánnak a külhoni magyarok jog- és érdeksérelmeivel érdemben foglalkozni.

Card image cap
COVID-19 complaint handling for international PHD candidates powered by DOSZ

The Association of Hungarian PhD and DLA Candidates is committed to supporting foreign doctoral students. In the current epidemiological situation, several doctoral candidates, mainly participating in Stipendium Hungaricum program, found themselves in an inconvenient situation. In most cases, students - lacking proper information - have left the country. As a result, they lost their scholarships or got stuck in a third country along their way home. If you, as a foreign student, are in a similar situation or know someone who is, please contact the vice president for foreign affairs at pato.viktoria.lilla@dosz.hu as soon as possible. We are now estimating the number of people involved which is necessary for taking the next step towards a solution.  

Card image cap
Jelentkezési felhívás szlovák állami ösztöndíjprogramra

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjának keretében új pályázati felhívást tett közzé a 2020/2021-es tanévre, a jelentkezési határidő 2020. április 30. A pályázatokat a www.scholarships.sk (nemzetközi pályázók) weboldalon lehet benyújtani.

Card image cap
A Doktoranduszok Országos Szövetségének javaslata a doktori képzés nyelvi követelményeinek enyhítésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) aggodalommal figyeli a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet, különösen a tekintetettel arra, hogy a doktori képzésben résztvevő hallgatóknak továbbra is teljesíteniük kell kutatási tevékenységüket, illetve fokozatot kell szerezzenek. Különösen problematikusnak tartjuk a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) azon rendelkezését, miszerint a doktori fokozat megszerzésének követelménye két idegen nyelv a tudományterület műveléséhez szükséges ismeretének a doktori szabályzatban meghatározottak szerinti igazolása.

Card image cap
Pályázati felhívás – Belügyi Tudományos Tanács gyakornoki rendszer

Ajánljuk a doktori iskolák hallgatói, kutatók szíves figyelmébe a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára, a Belügyi Tudományos Tanács elnöke által meghirdetett pályázatot, mely lehetőséget biztosít a Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában – doktorandusz, abszolutóriumot szerzett és doktorjelölt – kutatók számára gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására.

A pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2020. április 30.

Card image cap
Felsőoktatási intézmények könyvtárainak távoli elérési lehetőségei

A koronavírus járvány kapcsán kialakult helyzetben jelentős kihívással szembesülnek a doktori képzésben résztvevők. Miközben ha oktatói feladatokat látnak el a távoktatásba kell bekapcoslódniuk, ugyanakkor a doktori kurzusok jelentős része is átkerült az online térbe. Míg az empirikus kutatások lehetősége szűkült, addig a szakirodalom, illetve az online térben elérhető primer forrásokhoz való hozzáférés immár otthonról is egyre több esetben lehetséges.

Card image cap
DOSZ elvi állásfoglalás a doktori képzés „kutatási és disszertációs” szakaszának egyes kérdéseiről

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a doktori képzés „kutatási és disszertációs” szakaszának egyes kérdései tárgyában elvi állásfoglalást bocsát ki.

Card image cap
DOSZ Ambassador System Call for Ambassadors

Card image cap
Pécsi Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia - IDK 2020

Card image cap
Digitális biztonságpolitika tudományos kutatási pályázat

Card image cap
Interjú Anna Rurka, az Európa Tanács INGO Konferenciájának elnökasszonyával

Card image cap
Think Science World Fair 2020

Card image cap
STIPENDIUM HUNGARICUM MEGÁLLAPODÁSOK KERETÉBEN MEGVALÓSULÓ KÜLFÖLDI RÉSZKÉPZÉSRE, FELSŐOKTATÁSI HALLGATÓK SZÁMÁRA

Card image cap
DOSZ 25

Card image cap
VII. Mérföldkő Konferencia

Card image cap
DOSZ 25 Jubileumi Gálarendezvény

Card image cap
ZÁRÓNYILATKOZAT

Card image cap
PÁLYÁZAT a Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

Card image cap
NATO70 Szimulációs verseny

Card image cap
Pályázati felhívás a szlovák kormány orvostanhallgatói, egyetemi oktatói, kutatói és művészi ösztöndíjaira

Card image cap
ITU Telecom World 2019

Card image cap
TITKÁRSÁGVEZETŐ PÁLYÁZAT

Card image cap
Interjú dr. Szabó Imre Szilárddal, munkajogi szakjogásszal, a DOSZ jogi ügyekért felelős elnökségi tagjával

Card image cap
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Card image cap
Pályázati felhívás

Card image cap
Vezetőképző

Card image cap
XXII. Tavaszi Szél Konferencia Szekcióeredmények

Card image cap
HUNGARY AND CHINA – RESULTS AND OPPORTUNITIES IN THE ERA OF REGIONAL INTEGRATION FORUM

Card image cap
Fiatal Szakértői Rendszer

Card image cap
XXII. Tavaszi Szél Konferencia Programfüzet

Card image cap
XXII. Tavaszi Szél Konferencia program

Card image cap
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Card image cap
Gyakornoki pályázat-Belügyminisztérium

Card image cap
Pályázat a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére

Card image cap
Európai Parlament Szimulációs Verseny

Card image cap
Felhívás tudományos folyóirat alapításához

Card image cap
MEGHÍVÓ A DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2019. ÉVI II. KÜLDÖTTGYŰLÉSÉRE

Card image cap
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Card image cap
Gyakornoki pályázat

Card image cap
STATEMENT of the Association of Hungarian PhD and DLA Candidates about the recent transformations affecting the Hungarian Academy of Sciences

Card image cap
Campus Mundi Network

Card image cap
Pályázat a szervezet etikai bizottsági tag tisztségeinek betöltésére

Card image cap
Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia (IDK2019)

Card image cap
Pécsi Pénzügyi Napok

Card image cap
Nyári Egyetem

Card image cap
Gyakornoki pályázat

Card image cap
Pályázat határidő hosszabbítás-Tézis Management Nonprofit Szolg. Kft. ügyvezetői pozíció betöltésére

Card image cap
MEGHÍVÓ-A DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2019. ÉVI I. KÜLDÖTTGYŰLÉSÉRE

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2019

Card image cap
Tézis ügyvezetői pályázat

Card image cap
Rekordlétszám az Educatio Kiállításon

Card image cap
Közgazdász Doktoranduszok és Kutatók V. Nemzetközi Téli Konferenciája

Card image cap
Facing Post-Socialist Heritage

Card image cap
Határidő hosszabbítás a DOSz 2019. évi Nyári Rendezvényének házigazda intézmény pozíciójára

Card image cap
XVII. PEDAGÓGIAI ÉRTÉKELÉSI KONFERENCIA (PÉK 2019)

Card image cap
Közlemény a Magyar Tudományos Akadémiát érintő átalakításokról

Card image cap
Jótékonysági Karácsony

Card image cap
Sikeres Doktori Életpálya Kurzussorozat - Tudománykommunikáció

Card image cap
Elfogadta az Országgyűlés a DOSz javaslatát!

Card image cap
PÁLYÁZAT A DOSZ 2019. ÉVI NYÁRI RENDEZVÉNYÉNEK HÁZIGAZDA INTÉZMÉNYÉRE VONATKOZÓAN

Card image cap
Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj - módosult határidő

Card image cap
Pályázat Adminisztratív ügyintézői részmunkaidős álláshely betöltésére

Card image cap
Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj

Card image cap
Collegium Hungaricum

Card image cap
Pályázati felhívás Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére - meghosszabbított határidő

Card image cap
Tisztújítás a Doktoranduszok Országos Szövetségében

Card image cap
Az integritás alapú szervezet – lehetőség és kihívás a digitális átalakulás mentén - meghosszabbított határidő

Card image cap
Meghosszabbításra került a Tudományos Osztály elnöki pozíció betöltésére szóló pályázat benyújtási határidő

Card image cap
A Tudomány Kapujában poszterverseny 2018 // Gateway of Science Poster Contest 2018

Card image cap
Pályázati felhívás Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

Card image cap
Pályázat ETIKAI BIZOTTSÁGI TAG tisztség betöltésére

Card image cap
Pályázat ELNÖKI tisztség betöltésére

Card image cap
Pályázat ELNÖKSÉGI TAG tisztség betöltésére

Card image cap
Pályázat FELÜGYELŐBIZOTTSÁG TAG tisztség betöltésére

Card image cap
MEGHÍVÓ - A DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE 2018. ÉVI III. KÜLDÖTTGYŰLÉSÉRE

Card image cap
Pályázat a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére

Card image cap
DOSz elvi állásfoglalás

Card image cap
A biztonság sokszínű arca - nemzetközi tudományos-szakmai konferencia

Card image cap
Pályázat Roska Tamás Tudományos Előadás tartására

Card image cap
Huncastle 2018 – Várak és Kastélyok Nemzetközi Konferencia - tervezett program

Card image cap
Medical Conference for PhD Students and Experts of Clinical Sciences

Card image cap
Nyári Tábor Programfüzet

Card image cap
Pályázat GAZDASÁGI ASSZISZTENS pozíció betöltésére - meghosszabbított határidő

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére

Card image cap
Szavazás a szerzői jogi irányelvekről az EU-ban

Card image cap
OTDT Roska Tamás előadás pályázati felhívása

Card image cap
Nyári Tábor 2018

Card image cap
DOSz Zenetudományi Osztályának Hangversenye

Card image cap
Meghívó „A Visegrádi Négyek előtt álló új kihívások” című konferenciára

Card image cap
V4 ifjúsági szakértői konferencia

Card image cap
Biológiai és Kémiai Tudományok Osztályának következő workshopja GDPR (General Data Protection Regulation) témakörben

Card image cap
Belügyminisztériumot érintő közszolgálati témában kutatók számára kiírt gyakornoki pályázat - jelentkezési határidő meghosszabbítás

Card image cap
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS VI. Mérföldkő konferencia szervezésére

Card image cap
Tudományos láthatósági workshop

Card image cap
Pályázati felhívás DOSz Tudományos Osztályok és Alumni Osztály elnöki tisztségeinek betöltésére

Card image cap
I. Agrárjogi Konferencia

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2018 program

Card image cap
Kutatási gyakornok

Card image cap
Pályázat Tézis-Management Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető tisztsége betöltésére

Card image cap
Pályázat - etikai bizottsági tag tisztségeinek betöltésére

Card image cap
Ösztöndíjfelhívás - Alberta Egyetem Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete

Card image cap
ÚNKP 2018/2019 - pályázati felhívás

Card image cap
Pályázati felhívás: Az integritás alapú szervezet – lehetőség és kihívás a digitális átalakulás mentén

Card image cap
Konferencia felhívás IDK 2018

Card image cap
Pályázati felhívás családi vállalatok kutatási téma ösztönzését elősegítő ösztöndíjra

Card image cap
Belügyminisztérium pályázata - kutatás gyakornoki program keretében

Card image cap
Pályázati felhívás doktori képzési és fokozatszerzési eljárási díj költségátvállalására NKE

Card image cap
Pályázati kiírás a Rendészettudományi Osztály elnöki tisztségére

Card image cap
Pannon Egyetemi Doktorandusz Találkozó

Card image cap
Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Card image cap
Felhívás szakmai fejlesztésben való részvételre - Antikorrupció, hivatásetika és integritás szakterületen

Card image cap
Ifjúsági Tudományos Fórum a DOSZ szervezésében

Card image cap
5. IPSZILON Konferencia

Card image cap
Elvi állásfoglalás - nyelvvizsga követelmények és a komplex vizsga

Card image cap
DOSz Iroda nyitvatartás

Card image cap
Zord idő - Modernitás, mentalitás és konfliktuskezelés a kora újkorban konferencia felhívás

Card image cap
Meghosszabbításra került a Tavaszi Szél Konferencia regisztráció határideje

Card image cap
Campus Mundi rövid tanulmányút pályázati felhívás

Card image cap
Pályázati felhívás elnökségi tagi tisztség betöltésére

Card image cap
DOSz Küldöttgyűlés meghívó

Card image cap
Pályázati felhívás a DOSz 2018. évi Nyári tábor megrendezésére

Card image cap
DOSz Ifjúságügyi workshop 2018.02.27.

Card image cap
Rekordlétszám az Educatio Kiállításon

Card image cap
Doktoranduszok Nemzetközi Mobilitási ösztöndíjlehetőségei

Card image cap
Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Card image cap
Konferencia Felhívás-Horizontok és Dialógusok címmel

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2018

Card image cap
MFAT-IFAT-DOSz Conference on the Visegrad Four

Card image cap
Konferencia felhívás - Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia

Card image cap
Smart City Conference 2018

Card image cap
Pályázati felhívás a 2018. évi Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

Card image cap
Ütközéspontok 5. Szeged

Card image cap
DOSz iroda 2017. novemberi Ügyfélfogadási rendje

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz elnöki vezető tisztségére

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz elnökségi tagi vezető tisztségére

Card image cap
Küldöttgyűlés meghívó 2017. november 25.

Card image cap
Pályázati felhívás a Tavaszi Szél Konferencia 2018 megrendezésére

Card image cap
DOSz közleménye az ukrán oktatási törvény kapcsán

Card image cap
Országos IT Megmérettetés- Kapcsolódj be!

Card image cap
DOSZ Jogsegélyszolgálat elvi állásfoglalása

Card image cap
DOSZ Nyári Tábor Programterv

Card image cap
Idén is lesz DOSZ Nyári Tábor!

Card image cap
A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz Nyári Tábor 2017 megrendezésére

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia -Tanulmány leadási határidő hosszabítás

Card image cap
FAMILY MATTERS! Summer University for young people aged 20-30 Budapest, 10-14 July 2017

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeire

Card image cap
Felhívás a Belügyminisztérium gyakornoki pályázatára

Card image cap
XX. Tavaszi Szél Konferencia Absztraktkötet

Card image cap
XX. Tavaszi Szél Konferencia-Szekcióbeosztás 2017. március 31 - április 2.

Card image cap
Összefoglaló a IV. Mérföldkő Konferenciáról

Card image cap
Tisztújítást tartott a Doktoranduszok Országos Szövetsége

Card image cap
Pályázati felhívás a XX. Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

Card image cap
Küldöttgyűlés meghívó 2016. október 26.

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeire

Card image cap
Pályázat a DOSz tisztségviselői helyek betöltésére

Card image cap
Módosult a Mérföldkő konferencia pályázati leadási határideje

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeire

Card image cap
Nyári tábor 2016

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeire

Card image cap
Pályázati felhívás a 2016. évi Mérföldkő Konferencia megrendezésére

Card image cap
Doktoranduszi kutatási program a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

Card image cap
Pályázat nyári egyetemi óraadó tanári feladatok ellátására

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeire

Card image cap
Publikációs felhívás - "Biztonsági kihívások a 21. században"

Card image cap
Ösztöndíj felhívás az NKE PhD hallgatói számára

Card image cap
A XIX. Tavaszi Szél Konferencia szekciógyőztesei

Card image cap
Sajtóanyag - 19. Tavaszi Szél Konferencia

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia Programfüzet (letölthető)

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia - szekcióbeosztása és programja

Card image cap
DOSz Szociokulturális kutatás - KÉRDŐÍV

Card image cap
Pályázati felhívás a 2016. évi DOSz Nyári tábor megrendezésére!

Card image cap
Pályázati felhívás- gyakornoki rendszer keretében tudományos kutatás folytatására

Card image cap
Konferenciafelhívás- Időértelmezések és kultúrák

Card image cap
Báthory-Brassai Konferencia-sorozat

Card image cap
IDK2016

Card image cap
DOE Taggyűlés meghívó

Card image cap
Lehetőség Nyári Egyetemre a CEU szervezésében

Card image cap
Selye János Egyetem Nemzetközi Doktorandusz Konferenciája

Card image cap
Az EDC Nemzetközi Projektiroda állásfelhívása

Card image cap
Tavaszi Szél 2016 Konferencia

Card image cap
Doktori fokozatot szerzett a DOSz korábbi elnöke

Card image cap
Az Országgyűlés megszavazta a doktori képzés átalakításának reformját

Card image cap
Tisztújítás és jövőbemutató eszmecsere a Doktoranduszok Országos Szövetsége III. Mérföldkő Konferenciáján

Card image cap
Pályázati felhívás Klebelsberg Kunó - Ösztöndíjra

Card image cap
Kurzustartási lehetőség a Pesti Bölcsész Akadémia hetedik félévében (2015/2016. tavaszi félév)

Card image cap
Meghívó a DOSz Küldöttgyűlésére

Card image cap
Átalakuló doktori képzés

Card image cap
A Doktoranduszok Országos Szövetsége üdvözli a doktori képzések reformját

Card image cap
Pályázat- DOSz tisztségviselő pozíció betöltésére

Card image cap
Álláspályázat

Card image cap
Pályázati felhívás a 2016. évi Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

Card image cap
Fiatalok EUrópában Konferencia

Card image cap
Doktorandusz pozíciók Berlinben és Oulu-ban matematikai és anyagtudományi területeken

Card image cap
Meghívó a DOSz küldöttgyűlésére

Card image cap
Pályázati felhívás 2015. évi Mérföldkő konferencia megrendezésére

Card image cap
Belső pályázat a DOSz tudományos osztályainak részére

Card image cap
Pályázati felhívás a HATÁRON TÚLI MAGYAR NEMZETISÉGŰ DOKTORANDUSZ SZERVEZETEK számára.

Card image cap
MEGHOSSZABBÍTOTT NYÁRI TÁBOR REGISZTRÁCIÓ

Card image cap
Doktoranduszok Országos EgyesületeTaggygűlés

Card image cap
Bach mindenkinek

Card image cap
III. DOSz-MTO kirándulás és kihelyezett osztályülés Pakson

Card image cap
Vörösiszap 2010 – 2015 környezeti katasztrófa rehabilitáció, földrajz és földtudományi rendezvény

Card image cap
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Wolfgang Kessler agrárkutatási díj

Card image cap
Challenges in economic and technological development

Card image cap
Beszámoló a Fiatal Tudósok Estje - A hit- és erkölcstan oktatás célja és jelentősége hazánkban című előadásról

Card image cap
DOE taggyűlés

Card image cap
Fiatal Tudósok Estje - A hit- és erkölcstan oktatás célja és jelentősége hazánkban

Card image cap
BM-DOSz-ODT együttműködési megállapodás

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak elnöki tisztségeire

Card image cap
Magyar képviselő az EURODOC Elnökségében

Card image cap
III. KORAÚJKORÁSZ DOKTORI KONFERENCIA

Card image cap
Elkezdődött az európai doktorandusz közösség éves konferenciája

Card image cap
Közlemény

Card image cap
PhD ösztöndíj

Card image cap
Doktori képzés kérdőív

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia Eredményei

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2015 videói

Card image cap
Orvosi műhiba – Kórházi felelősség c. egészségügyi jogi konferencia

Card image cap
Áldott Húsvéti Ünnepeket kíván a Doktoranduszok Országos Szövetsége

Card image cap
Pályázat DOSz elnökségi tagságra

Card image cap
Pályázati felhívás Nyári Tábor megrendezésére

Card image cap
Látogatást tett a DOSz elnöksége az MTA elnökénél

Card image cap
Konferenciafelhívás Horizontok és dialógusok

Card image cap
Sikeres pályázat az Alumni Osztály megalapítására

Card image cap
Konferencia felhívás: Egyetemi- Üzleti Partnerségek: Európa és Ázsia keresi a 21. század megoldásait

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2015

Card image cap
Pályázati kiírása a DOSz Alumni Osztály alapító elnöki tisztének betöltésére

Card image cap
Nemzeti Kiválóság Hírlevél 2014/10

Card image cap
FELHÍVÁS ENERGIA A MINDENNAPOKBAN – VERSENY & KONFERENCIA

Card image cap
DOSz Téli Túra

Card image cap
20 éves a Doktoranduszok Országos Szövetsége: sikerrel zárult a II. Mérföldkő Konferencia Pécsett

Card image cap
Tisztújítás a Doktoranduszok Országos Szövetségénél

Card image cap
A Doktoranduszok Országos Szövetségének pályázati kiírása a Közigazgatás-tudományi Osztály elnöki tisztének betöltésére

Card image cap
Energia a mindennapokban – verseny & konferencia

Card image cap
Képzési lehetőség - Adatbázisok használata a felsőoktatásban

Card image cap
Meghívó műhelybeszélgetésre

Card image cap
Pályázati felhívás a 2015. évi Tavaszi Szél Konferencia megrendezésére

Card image cap
Pályázat a DOSz tisztviselői helyek betöltésére

Card image cap
Nyári Tábor 2014 videó

Card image cap
DOSz Kommunikáció- és Médiatudományi Osztály alakuló ülése

Card image cap
DOSz Túra - Nagy-Kevély (Pilisborosjenő)

Card image cap
Nyári Tábor Programfüzet

Card image cap
Nyári Tábor - Sportnap

Card image cap
NYÁRI TÁBOR JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT MEGHOSSZABBÍTOTTUK!!!!

Card image cap
Nemzetközi Tudományos Konferencia – 2014 MAKROGAZDASÁGI DÖNTÉSEK – HÁLÓZATI SZINERGIÁK

Card image cap
Megalakul a DOSz Földtudományok Osztálya

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia - VIDEÓ

Card image cap
PSAT tudományos kérdőív

Card image cap
Doktoranduszok Országos Szövetsége Egyesület küldöttgyűlés

Card image cap
Sikerrel zárult a 2014. évi Tavaszi Szél Konferencia

Card image cap
Pályázat DOSz (DOE) Egyesület tisztségek betöltésére

Card image cap
Doktoranduszok Országos Egyesülete küldöttgyűlés

Card image cap
III. Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia

Card image cap
III. Erdélyi Politikatudományi Konferencia 02.21-22.

Card image cap
Pályázati kiírás a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) tudományos osztályainak elnöki tisztségeire a 2014-2015-ös tanévre

Card image cap
5. Báthory Brassai Konferencia felhívás

Card image cap
Széchenyi Conference 2014

Card image cap
Miskolci Egyetem Laborlátogatás

Card image cap
Tavaszi Szél Konferencia 2014 felhívás

Card image cap
Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály Konferenciája

Card image cap
Meghívó a Pszichológia és Neveléstudományi Osztály ülésére

Card image cap
II. Országos Alkalmazott Pszichológia PhD Konferencia

Card image cap
Megjelent a Nemezeti Kiválóság Program novemberi Hírlevele

Card image cap
2014. január 1-től már két féléves hallgatói jogviszony igazolásával is jár a GYED

Card image cap
Tisztújítás a Doktoranduszok Országos Szövetségénél

Card image cap
Meghívó a Zenetudományi Osztály alakuló ülésére

Card image cap
Meghívó a Pszichológia és Neveléstudományi Osztály alaukó ülésére

Card image cap
10th János Szentágothai Transdisciplinary Conference

Card image cap
NISPAcee 22. éves Közigazgatás-tudományi Konferencia

Card image cap
Meghívó ÉG és FÖLD vonzásában – a természet titkai

Card image cap
Meghívó az Orvostudományi Osztály alakuló ülésére

Card image cap
2ND INTERNATIONAL DOCTORAL WORKSHOP ON NATURAL SCIENCES

Card image cap
Innováció és kreativitás a tudományban konvferencia - 2013. DECEMBER 7.,Kolozsvár

Card image cap
Pályázati kiírás a DOSz tudományos osztályainak további elnöki tisztségeire

Card image cap
Meghívó a Matematika és Informatika Tudományi Osztály alakuló ülésére

Card image cap
Megtartotta alakuló ülését a DOSz Irodalomtudományi Osztálya

Card image cap
Meghívó a Közigazgatás-tudományi Osztály Alakuló ülésére

Card image cap
Meghívó a DOSz Hadtudományi Osztályának alakuló ülésére

Card image cap
Meghívó a DOSz Filozófiatudományi Osztályának alakuló ülésére

Card image cap
Megalakult a DOSz Művészeti, Színház- és Filmtudományi osztálya

Card image cap
A ReNaissance Tanulmányi Ház felvételt hirdet!

Card image cap
Gábor Dénes-díj

Card image cap
„Mit keres a Korona a címerben?” kerekasztal-beszélgetés

Card image cap
Pótpályázat a Tudományos Osztályok elnöki pozíciójára 2 fő részére

A DOSZ Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetsége tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 2 fő részére) 2020. szeptember 1-től 2021. augusztus 31. közötti időtartamra.

Card image cap
DOSZ elvi állásfoglalás a rezidens képzés és a doktori képzés kapcsolatáról

A Doktoranduszok Országos Szövetsége a rezidens képzés és a doktori képzés kapcsolatának tárgyában elvi állásfoglalást ad ki.

Card image cap
Pályázat DOSZ elnöki tisztség betöltésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége az Alapszabályának 10. § (1) bekezdése alapján az Elnökség a DOSZ végrehajtó testülete, mely egy elnökből és hét elnökségi tagból áll, az Elnökség feladatainak részletes leírása a 10. § (4) bekezdésében található. Az elnökre vonatkozó további információt a 12. § tartalmazza.

Card image cap
Pályázat DOSZ elnökségi tagi tisztség betöltésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége az Alapszabályának 10. § (1) bekezdése alapján az Elnökség a DOSZ végrehajtó testülete, mely egy elnökből és hét elnökségi tagból áll, az Elnökség feladatainak részletes leírása a 10. § (4) bekezdésében található. Az elnökre vonatkozó további információt a 12. § tartalmazza.

Card image cap
Pályázat DOSZ felügyelő bizottsági tagi tisztség betöltésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége az Alapszabályának 15.§ (1) bekezdése alapján a Felügyelő Bizottság a DOSZ munkájának törvényességi felügyeletét, gazdálkodásának ellenőrzését végző testület, feladatainak részletes leírása a 15.§ (4) bekezdésében található.

Card image cap
Pályázati felhívás a 2020. évi VIII. Mérföldkő Konferencia megrendezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége pályázatot ír ki a 2020. évi VIII. Mérföldkő Konferencia megrendezésére a magyarországi felsőoktatási intézmények doktorandusz érdekképviseletei számára.

Card image cap
Felhívás Sikeres Doktori Életpálya Kurzussorozat szervezésére

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) a 2020/21-es tanévben is lehetőséget biztosít öt hazai vagy külhoni felsőoktatási intézmény doktorandusz érdekképviseletének a Sikeres Doktori Életpálya Kurzussorozat keretén belül előadások szervezésére.