TSZK 2024 - Új alszekció

Felhívás a XXVII. Tavaszi Szél Konferencia Ártalomcsökkentés a dohányzással összefüggésben alszekciójára.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) 2024. május 3-5. között az Óbudai Egyetemmel együttműködésben ismét megrendezi a nagy múlttal rendelkező Tavaszi Szél elnevezésű multidiszciplináris, tudományos nemzetközi konferenciáját.

A DOSZ a 2024. évi Tavaszi Szél Konferencián magyar, illetve angol munkanyelven nyílik lehetősége a doktoranduszoknak, fiatal kutatóknak és mesterszakos hallgatóknak kutatási eredményeik bemutatására tudományos előadás vagy poszter formájában.

A konferencia regisztrációs felülete elérhető a DOSZ honlapján: https://dosz.hu/url/tszk2024.

Ártalomcsökkentés a dohányzással összefüggésben alszekció

A WHO adatai szerint világszerte 1,3 milliárdan, minden negyedik ember dohányzik, átlagosan évente 8 millió haláleset köthető a dohányzáshoz. Hazánkban a KSH 2019-es adatai szerint a felnőtt magyar nők több mint ötöde, a férfiak több mint negyede dohányzik napi rendszerességgel. A dohányzás kockázatai széles körben ismertek, mégis sokan továbbra sem tudnak, vagy nem akarnak felhagyni ezzel a szokással.

Az ártalomcsökkentés, mint közegészségügyi megközelítés elismeri a dohányzás káros hatásait és kockázatait, azonban a nikotint tartalmazó dohányipari termékeket az általuk okozott potenciális ártalmak tekintetében vizsgálja és értékeli. Elsődleges célja a felnőtt társadalom esetében a teljes leszokás ösztönzése, azonban ha ez nem megvalósítható, akkor az éghető dohánytermékek egészségügyi hatásainak csökkentésére törekszik az égés nélküli, úgynevezett ártalomcsökkentett alternatívákon keresztül.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy

A jelentkezés formája és menete minden más tekintetben megegyezik a 2024. évi Tavaszi Szél Konferenciára történő jelentkezéssel.

A jelentkezés és absztraktok leadási határideje: 2024. március 3. 23:59

További információért kérjük, látogasson el a www.dosz.hu weboldalra vagy forduljon bizalommal a Konferencia szervezőihez a tszk2024@dosz.hu e-mail címen.

Budapest, 2024. február 10.

Molnár Dániel s.k.

elnök

Doktoranduszok Országos Szövetsége