Tavaszi Szél Konferencia 2014 felhívás

K O N F E R E N C I A   F E L H Í V Á S

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) örömmel értesíti a doktorandusz hallgatókat, doktorjelölteket és mesterszakos hallgatókat, hogy 2014-ben is megrendezi TAVASZI SZÉL elnevezésű konferenciáját.

A konferencia fővédnöke: Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

A DOSz a 2014. évi Tavaszi Szél konferencia szervezésekor a korábbi években megszokottak szerint, a „fiatal magyar kutatók és doktoranduszok világtalálkozóját” magyar és angol munkanyelvű rendezvényként hirdeti meg.

A konferenciára tisztelettel meghívjuk a felsőoktatási intézmények, a kormányzati és az üzleti élet képviselőit, a témák iránt érdeklődő kollégákat, szakértőket. Az egyes szekciók keretében lehetőség nyílik mind az elméleti, mind a gyakorlati hasznosíthatóság oldaláról bemutatni az egyes tudományterületeket és azok tudományágait. A szekciók legkiemelkedőbb tudományos előadásai bemutatásra kerülhetnek a Magyar Tudományos Akadémia megfelelő osztályain.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az online regisztrációval itt (kattintson rá) jelezze. A regisztráció mellett egy 300 szavas absztraktot kell benyújtani magyar és angol nyelven a következő elérhetőségre (a tárgyban mindenesetben kérnénk feltűntetni TSz 2014 absztrakt):

dosz@dosz.hu 

A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat. Regisztráció hiányában az absztraktokat a szervezőbizottságnak nem áll módjában elfogadni. Amennyiben az absztraktok beérkezéséről e-mail útján nem
kapnak értesítést, kérjük, a megadott elérhetőségen jelezzék a bizottság felé. A tudományágaknak megfelelően minden absztraktot lektorálási folyamatnak vetünk alá.

Az előadás anyagát/tanulmányt nem kell két nyelven benyújtani, csak az absztraktot! A tanulmányt tehát elegendő egy nyelven megírni.

Az absztrakttal és a tanulmánnyal szemben támasztott formai követelményeket jelen felhívásunkkal együtt hirdetjük meg. Amennyiben a szerzők a konferenciakötetben is publikálni kívánják kutatásukat, az absztraktot a megadott határidőre ki kell terjeszteni a formai követelményeknek megfelelően egy 2000 szavas tudományos cikké, amelyet a programtanácsnak el kell fogadnia. Az elfogadott, lektorált tanulmányokat online konferenciakötetben és – amennyiben a rendelkezésre álló források lehetővé teszik – nyomtatott formában is (ISBN) publikáljuk. A tudományos cikkeket az absztrakthoz hasonlóan e-mail formájában kell eljuttatni a következő elérhetőségre (a tárgyban minden esetben kérnénk feltűntetni TSz 2014 tanulmány):

dosz@dosz.hu

 

A tanulmány formai követelményeit itt találja.

Hangsúlyozzuk, hogy csak olyan előadás anyagát áll módunkban megjelentetni, amelyet a szerző a konferencián előadott! Minden beérkezett tanulmányt szakmai lektorral lektoráltatunk. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy amennyiben a lektorok úgy ítélik meg, hogy a tanulmány nem felel meg a tudományosság alapvető kritériumainak, akkor a tanulmányt nem tudjuk megjelentetni.

 

A konferencia időpontja és helyszíne:

A konferenciát a Debreceni Egyetemen 2014. március 21-23. között rendezzük meg.

A konferencia tervezett szekciói:

 

Fontosabb határidők:

2014. március 2. éjfél:                        Jelentkezési határidő: az absztraktok leadásának és a részvételi díj befizetésének határideje

2014. március 9. éjfél:                        Tanulmányok leadásának (2000 szó) határideje

2014. március 21-23.:                         Konferencia

 

Részvételi díj:

Teljes részvételi díj:             15.000 Ft

Egy napos részvételi díj:     10.000 Ft

Részvételi díj a tudományos osztályok 2013. december 15-éig felvételt nyert tagjai részére:      5.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállással és étkezéssel kapcsolatos költségeket is!

További információért figyelje folyamatosan a www.dosz.hu weboldalt vagy forduljon bizalommal a konferencia főszervezőjéhez, dr. Kőmíves Péter Miklóshoz a petermiklos.komives@gmail.com címen. Technikai kérdésekkel kapcsolatban Csonka Réka áll rendelkezésükre a 30 / 420-4151 telefonszámon.

 

 

Csiszár Imre

elnök

Doktoranduszok Országos Szövetsége