Tavaszi Szél Konferencia 2021

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) örömmel értesíti a doktoranduszokat, doktorjelölteket, fiatal kutatókat, mesterszakos hallgatókat, hogy 2021. május 28-30.  között a Miskolci Egyetemmel együttműködésben ismét megrendezi a Tavaszi Szél elnevezésű multidiszciplináris, tudományos konferenciáját.

A DOSZ a 2021. évi Tavaszi Szél Konferencia szervezésekor a korábbi években megszokottak szerint, a „fiatal magyar kutatók és doktoranduszok világtalálkozóját” magyar, illetve angol munkanyelvű rendezvényként hirdeti meg.

Regisztráció

A konferencián történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület elérhető a DOSZ honlapján az alábbi linken. A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat. A megadott adatok kezelése az adatvédelmi szabályzat szerint történik. A regisztráció első körben egy minimum 1800, maximum 3600 karakter terjedelmű absztrakt benyújtásával válik érvényessé. Az absztrakt kötelező használatú sablonja és formai követelménye a regisztrációs felületről tölthető le. Az absztrakt feltöltése csak a regisztrációs felületen keresztül lehetséges a regisztráció mellékleteként. E-mailben és egyéb kommunikációs csatornán a szervezőknek nem áll módjukban kezelni a jelentkezéseket.

Regisztráció

A jelentkezés és absztraktok leadási határideje: 2021. március 21. 23:59

A szervezők minden absztraktot lektorálási folyamatnak vetnek alá, amelyért a DOSZ az adott tudományágban illetékes Tudományos Osztálya felel. Az absztrakt bírálat eredményéről a jelentkezők 2021. április 4-ig elektronikus értesítést kapnak. Amennyiben a      tudományterületileg illetékes Tudományos Osztály bírálói az absztrakt alapvető tudományossági kritériumáról nem győződnek meg, az a jelentkezés elutasítását vonja maga után. Az esetleges elutasításokkal kapcsolatban a releváns Tudományos Osztályoknál kérhető részletes tájékoztatás. A Tudományos Osztályok elérhetőségei a honlapon megtalálhatóak. A pályázati anyagban hiánypótlásnak helye nincs, határidőn túli regisztráció nem fogadható el.

Az absztraktok befogadását követően a jelentkező a választott regisztrációs csomag szerinti regisztrációs díj befizetésére vonatkozó értesítést kap. A szervezőknek a regisztrációs díjat a konferencián való részvétel hiányában nem áll módjukban visszatéríteni.

A Konferencia tervezett szekciói:

A Szervezőbizottság fenntartja a jogot az előadók szekciók közötti átsorolására, illetve az egyes tudományági szekciók a jelentkezések számától függő összevonására vagy felosztására.

Konferenciakötet 2021    

Amennyiben az előadó a Konferenciakötetben publikálni kívánja kutatási eredményeit, a formai követelményeknek megfelelő tudományos cikket a rendezvényt követően legkésőbb 2021. július 4-ig fel kell töltenie a Konferencia regisztrációs felületén keresztül. A tanulmányok befogadhatósági feltétele a jelentkező által csatolt lektori szakvélemény, amelyet tudományágának megfelelő tudományos fokozattal (PhD, DLA) rendelkező, a jelentkező által felkért szakember készített. További követelmény a kitöltött és aláírt szerzői nyilatkozat feltöltése is. A szerző egyértelmű beazonosíthatósága érdekében a tanulmány, a lektori vélemény, illetve a szerzői nyilatkozat dokumentumok elnevezéseinek tartalmazniuk kell a résztvevő nevét (Pl.: Minta_Ottó_lektori, Minta_Ottó_szerzői, Minta_Ottó_tanulmány). A tudományos cikk, a lektori szakvélemény és a szerzői nyilatkozat esetében kizárólag a DOSZ által előírt formátumú (letölthető) dokumentumok fogadhatók be. Az ettől eltérő vagy hiányos, a formai követelményeknek nem megfelelő tanulmányokat a Szervezőbizottság nem publikálja a Konferenciakötetben. Az elfogadott, lektorált tanulmányokat ISBN-számmal ellátott, online Konferenciakötetben tesszük közzé, amelyben a véleményt adó lektorok neveit is feltüntetjük.

A szervezők felhívják a jelentkezők figyelmét, hogy csak a Konferencián elhangzott előadások tudományos írásos kivonatai jeleníthetőek meg.

 

Fontosabb határidők

2021. március 21.      A regisztráció és az absztraktok leadásának határideje.

2021. április 4.           A jelentkezők kiértesítése az absztraktok elbírálásáról.

2021. május 28-30.    A Konferencia (szekció előadások: pénteken és szombaton)

2021. július 4.            A tanulmány, a szerzői nyilatkozat és a lektori szakvélemény feltöltésének határideje.

Részvételi díj

  1. Teljes részvételi díj szállással*: 19.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási és publikálási lehetőséget, szállást 2 éjszakára, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  2. Teljes részvételi díj szállás nélkül: 14.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási és publikálási lehetőséget, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  3. Pénteki - egy napos - részvételi díj: 12.500 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia egy napjára, előadási és publikálási lehetőséget, 1 db ebédet)
  4. Szombati - egy napos - részvételi díj: 12.500 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia egy napjára, előadási és publikálási lehetőséget, 1 db ebédet)
  5. Részvételi díj a DOSZ Tudományos Osztályainak 2021. március 14-ig felvételt nyert és aktív tagjai részére: 10.000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási és publikálási lehetőséget, szállást 2 éjszakára ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  6. Részvételi díj a DOSZ Tudományos Osztályainak 2021. március 14-ig felvételt nyert és aktív tagjai részére szállás nélkül: 7000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási és publikálási lehetőséget, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)
  7. Részvételi díj a Miskolci Egyetem hallgatói részére: 8000 Ft/fő (amely tartalmazza: a részvételi lehetőséget a Konferencia teljes idejére, előadási és publikálási lehetőséget, ebéd és vacsora ellátást a Konferencia ideje alatt, kísérőprogramokon való részvételt)

Második előadás díja: a regisztrációs díjon felül plusz 5.000 Ft/darab

A konferencia vendégeinek szállását előreláthatólag a Bolyai kollégium E/1 kollégiumában és az Uni-Hotel Diákotthonban fogunk tudni biztosítani. Ezekben az épületben saját mosdóhelyiséggel ellátott önálló kétágyas és 2x2 ágyas, úgynevezett osztott apartmanokban történik az elszállásolás.

A befizetéssel kapcsolatos tájékoztató az absztrakt befogadásáról szóló értesítést követően kerül kiküldésre a jelentkezőknek.

További információért kérjük, látogasson el a www.dosz.hu weboldalra vagy forduljon bizalommal a Konferencia szervezőihez:

A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

Budapest, 2021. február 28.

Molnár Dániel s.k.
elnök
Doktoranduszok Országos Szövetsége

 

Absztrakt Szerzői nyilatkozat Szerzői nyilatkozat (többszerzős) Tanulmány Lektori vélemény