Sikeresen lejzajlott a „Felsőoktatás modernizációja: fókuszban a doktori képzés” című szakmai konferencia

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság mint az RRF-2.1.1-21-2022-00001 azonosítószámú, „A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja” című projekt konzorciumvezetője a Doktoranduszok Országos Szövetsége társszervezésében, továbbá az Óbudai Egyetemmel együttműködésben 2023. június 28-án rendezte meg a „Felsőoktatás modernizációja: fókuszban a doktori képzés” című szakmai konferenciát.

Az ünnepélyes megnyitó keretében köszöntőbeszédet mondott:

,,A Neumann János Program keretében megújítjuk, megerősítjük a doktori képzéseket a magyar egyetemeken" – jelentette be Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára az eseményen.

,,Célunk, hogy 2030-ra Magyarország Európa legjobb tíz-, a világ legjobb huszonöt innovátora közé kerüljön, ezért alkottuk meg a Neumann János Programot, amely kilenc intézkedést fogalmaz meg, ezek közül a doktori képzés erősítése, az egyetemek és a gazdaság összekapcsolása van fókuszban" – hangsúlyozta az államtitkár.

Ezt követően

szakmai előadásait hallgatták meg a résztvevők.

A konferenciát követően tartotta meg Küldöttgyűlését a Doktoranduszok Országos Szövetsége, melynek keretében a küldöttek részletes tájékoztatást kaptak a szervezet első félévben végzett érdekképviseleti és szakmai tevékenységéről.

A rendezvényről készült képek ITT érhetők el.

Köszönjük az Óbudai Egyetemnek, hogy otthont adtak az eseménynek!