Roska Tamás Tudományos Előadás 2024

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2024-ben ismét meghirdette a Roska Tamás Tudományos Előadást.

Az Előadást az OTDT a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából hívta életre.

A Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására az a doktorandusz/doktorjelölt/posztdoktor pályázhat, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, eredményeiről nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott, valamint képes eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban szakterülete iránt érdeklődő, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián részt vevő fiatalok és mentoraik előtt közzétenni.

A teljes pályázati felhívás ITT érhető el

A Roska Tamás Tudományos Előadás pályázati felülete, illetve a további tájékoztató dokumentumok is az OTDT honlapján érhetők el.

Közvetlen link a pályázati felülethez ITT.

A pályázat jelentkezési periódusa: 2024. április 1. (ekkor nyílik meg a pályázati felület) – 2024. április 30. (CEST 23:59 óra) – A pályázatot csak online kell benyújtani.

Az OTDT által 2018. június 18-án alapított Roska Tamás Előadás díj elnyerésének, az előadó kiválasztásának feltételei között szerepel a DOSZ elnökének szöveges ajánlása, így a szervezetnek lehetősége nyílik minden második évben szekciónként egy jelöltet támogatni az elismerés elnyerésében.

A DOSZ elnöke által OTDK szekciónként egy, tehát összesen tizenhat jelölt támogatható.

Az ajánlásokat, az OTDT pályázati kiírásában foglalt határidő figyelembevételével, 2024. április 23-ig (CEST 23:59), elektronikusan, a pályázati anyagokat mellékelve (a dokumentumokat szkennelve) az elnok@dosz.hu és az info@dosz.hu e-mail címekre elküldve lehet igényelni. Az e-mail tárgyában jelölni szükséges a szekció nevét, amelyhez a pályázó tudományterületének megfelelően jelentkezik.

A beérkezett kérelmeket a DOSZ elnöke, illetve az elnök által megbízott személyekből álló bizottság bírálja el, minden érintettet legkésőbb 2024. április 27-ig értesítve a döntésről.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének felhívása a Roska Tamás Előadás pályázóinak adható szervezeti ajánlásról ITT érhető el.