Pótpályázat a Tudományos Osztályok elnöki pozíciójára

Pályázat

 a Doktoranduszok Országos Szövetségének Elnöksége

pályázatot ír ki

a Doktoranduszok Országos Szövetség tudományos osztályainak

elnöki tisztségeinek betöltésére

(mindösszesen 7 fő részére)

 

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (a továbbiakban: DOSZ) a tudományos osztályok rendszerén keresztül tudományos és közösségi hálózatot hozott létre a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára, megteremtve ezzel egy olyan tudományos fórumot, amely a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben tevékenykedő fiatal értelmiségiek személyes kapcsolatteremtésének helyszíne is egyben.

A DOSZ Elnöksége pályázatot ír ki a Doktoranduszok Országos Szövetsége tudományos osztályainak elnöki tisztségeinek betöltésére (mindösszesen 7 fő részére) 2020. szeptember 1-től 2021. augusztus 31. közötti időtartamra.

A DOSZ az alábbi tudományos osztályok elnöki tisztségeire ír ki pályázatot:

  1. Fizikai Tudományok Osztálya
  2. Földtudományok Osztálya
  3. Kommunikáció- és Mádiatudományi Osztály
  4. Közigazgatás-tudományi Osztály
  5. Műszaki Tudományok Osztálya
  6. Művészeti, Színház- és Filmtudományi Osztály
  7. Rendészettudományi Osztály
A DOSZ Alapszabályának 18-22.§-a rendelkezik az osztályokról. A tudományos osztály elnökére vonatkozó szabályokat a 20.§ tartalmazza, mely (4) bekezdése szerint „Tudományos osztály elnöke lehet bármely, magyarországi állami, vagy az állam által elismert nem állami felsőoktatási intézmény doktori képzésében jogviszonnyal rendelkező doktorandusz vagy doktorjelölt, valamint a Magyar Doktorandusz Közösség bármely tagszervezetének doktorandusza”.

A DOSZ Alapszabályának 20. § (1) értelmében a tudományos osztály elnökének feladatai és kötelezettségei különösen, de nem kizárólagosan:

 

A DOSZ Alapszabályának 20. § (5) és 24. § (8) bekezdése értelmében a pályázatnak tartalmaznia kell:

*A tudományos osztályok ajánlott programjai: a 2020. szeptember 1.-től 2021. augusztus 31-ig terjedő időszakra:

A pályázatot 2020. június 22-ig kell megküldeni elektronikusan (csatolt dokumentumokat szkennelve) az elnok@dosz.hu, az iroda@dosz.hu és az fb@dosz.hu e-mail címekre.

A beérkezett pályázatokat a DOSZ Elnöksége bírálja el, minden érintettet legkésőbb 2020. július 31-ig értesítünk. A megválasztott osztályelnökökkel a DOSZ önkéntes szerződést köt.

 

Budapest, 2020. június 15.    

Eredményes felkészülést kívánva:

 

Molnár Dániel s.k.

Elnök

Doktoranduszok Országos Szövetsége

 

 

  Document, eps, file, format, pdf icon