Életem első tudományos posztere - Poszterkészítő workshop (JÖN workshop)

A Jövőkép a Nyelvtudományi Kutatásokban című új workshop-sorozatunk ebben a félévben is folytatódik. Ennek keretében meghívott vendégeinkkel olyan témákat járunk körbe, melyek a nyelvtudományi kutatásokban, a kutatóvá, egyetemi oktatóvá válás folyamán megjelennek, és ezért a nyelvtudományi terület doktoranduszainak, doktorjelöltjeinek izgalmasak és hasznosak lehetnek.

A félév utolsó eseményén a poszterkészítés gyakorlatába tekintünk be. A poszter a kutatási eredményeket röviden, jól áttekinthetően bemutató vizuális műfaj, amely egyre népszerűbbé válik a nyelvtudományi konferenciákon is. Vendégünk Katona László, az ELTE Angol-Amerikai Intézetének egyetemi adjunktusa lesz.

Az esemény aktualitását adja az is, hogy 2021 őszére online poszterkiállítást szervezünk POST21 címmel. A poszterkiállításra várjuk mindazokat a nyelvtudományi területen tanulmányokat folytató doktoranduszokat, doktorjelölteket, akik kutatási eredményeiket poszter formájában szeretnék megmutatni.

A poszterkiállítással elsődleges megjelenési felületet szeretnénk biztosítani a nyelvtudomány területén tevékenykedő doktoranduszoknak, emellett pedig nem titkolt célunk a poszter műfajának népszerűsítése, illetve a 21. századi nyelvtudomány témáinak és eredményeinek bemutatása a széles közönségnek. A POST21 pályázati felhívása az alábbi linken érhető el.

Az előadás online formában kerül megtartásra. Az előadás regisztrációköteles. A regisztrációt az alábbi linkre kattintva lehet megtenni.

Az előadásra elsősorban nyelvtudományi területről várunk doktoranduszokat, további jelentkezőknek korlátozott számban tudunk helyet biztosítani.

Az esemény a Doktoranduszok Országos Szövetsége Nyelvtudományi Osztály szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.