Nagy sikerrel zajlott le a XXV. Jubileumi Tavaszi Szél Konferencia (Pécs, 2022. május 6-8.)

Az idei évben immár 25. alkalommal került megrendezésre a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) nemzetközi tudományos eseménye, a Tavaszi Szél Konferencia. A jubileumi esemény szervezési jogát idén a Pécsi Tudományegyetem nyerte el, így a multidiszciplináris konferenciának 2022. május 6-8. között Pécs városa (Kodály Központ, Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont) adhatott otthont.

A rendezvény a magyar, valamint a határon túli doktoranduszok és fiatal kutatók számára nyújtott lehetőséget kutatási eredményeik bemutatására, továbbá személyes és szakmai együttműködések kialakítására. Rendezvényünkre az ország minden pontjáról, számos tudományterületről érkeztek a doktori képzésben részt vevő hallgatók, akik előadás vagy poszter formájában mutathatták be tudományos eredményeiket angol és magyar nyelven.

Az Ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott:

A köszöntőbeszédeket követően Pató Viktória Lilla, a DOSZ nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke mutatta be a szervezet külföldi, főként Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal hazánkban doktori tanulmányokat folytató doktoranduszok érdekképviseletét és közösségépítését magasabb szintre emelő DOSZ Nagyköveti Rendszert, melyhez kapcsolódóan a kinevezési ceremóniára szintén a konferencia megnyitójának keretében került sor.

A szakmai programok mellett számos kulturális program fogadta az érdeklődőket. Az Ünnepélyes Megnyitó mellett a PTE Művészeti Kar művészeinek hangversenyével, gálavacsorával, a Zsolnay Kulturális Negyed híres kiállításainak megtekintésével, továbbá az ország különböző pontjairól érkező vendégeink számára városnéző kisvonattal készültünk.

A konferenciára már a jelentkezési időszakban nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen közel 700 előadói és vendég regisztráció érkezett be. Az előadásokat az absztraktok bírálatát követően 21 tudományos szekcióba, és mintegy 61 különböző alszekcióba soroltuk kutatási tématerületüknek megfelelően. A szóbeli szekcióink mellett 2 poszterszekciót hoztunk létre, melyet poszterséta keretében tekinthettek meg az érdeklődők. A rendezvényre végül több mint 500 előadó érkezett, és további 90 főt hallgatóságként fogadhattunk. Az alszekciók legjobbjait az egyes alszekciókban helyet foglaló elnökök egy előzetesen összeállított pontozási rendszer alapján választották ki, így az Ünnepélyes Díjátadó során kioszthattuk a legjobb előadóknak járó díjakat, és a támogatóink által felajánlott különdíjakat (MILAB Különdíj, Hunexpert Különdíj).

Az eseményről készült képek és az imázsvideó hamarosan megtekinthetővé válik a rendezvény közösségi média felületein.

Találkozzunk jövőre a XXVI. Tavaszi Szél Konferencián!

A rendezvény támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Tehetség Program, Digitális Jólét Program, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium, SZTAKI, PTE Virológiai Nemzeti Laboratórium, Körber Hungária Gépgyártó Kft., OTP Bank, Bosch, Hunexpert, Villányi Borvidék.

Együttműködő partnerünk: Füstmentes.