Irodalom, nevelés és történelem metszetei konferencia felhívás

Eszterházy Károly Egyetem Doktorandusz Önkormányzat
Eötvös Loránd Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzat
Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály
 
 
„A tudomány ekként rajzolja világát”
Irodalom, nevelés és történelem metszetei
(doktorandusz konferencia)
 
Az Eszterházy Károly Egyetem és Eötvös Loránd Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata 2017. szeptember 28. és 29. között tudományos konferenciát szervez a Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály szakmai támogatásával. A konferencia címe: „A tudomány ekként rajzolja világát” – Irodalom, nevelés és történelem metszetei. Az Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen megrendezésre kerülő tanácskozás célja tudományos szekciók felállítása, az irodalom, a nevelés és a történelem közös metszeteinek megvilágítása; az irodalomtudományi, a neveléstudományi és a történelemtudományi témában kutató doktori hallgatók közös szakmai fórumának megteremtése, emellett pedig a két szervező intézmény (ELTE, EKE) doktoranduszokra kiterjedő szakmai kapcsolatának erősítése.
A konferencia interdiszciplináris jellegét a három kijelölt terület (irodalomtudomány, neveléstudomány és történettudomány) történetileg szorosan összefonódó léte és egymást folyamatosan megtermékenyítő viszonyrendszere indokolja.
 
A konferencia előadásainak időtartama 20 perc, melyet szakmai vita követ. A konferencia anyagából tanulmánykötet készül. A publikálásra szánt kéziratok leadási határideje 2017. december 31.
 
Helyszín és időpont: Eszterházy Károly Egyetem (Eger), 2017. szeptember 28–29.
 
A jelentkezők köre: elsősorban hazai, valamint a határon túli PhD-hallgatók és doktorjelöltek, valamint az MA-képzésben és a tanárképzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk.
 
Jelentkezés módja: A leendő résztvevők jelentkezésüket egy magyar nyelvű, legfeljebb 2000 karakter (szóközökkel) terjedelmű rezümé feltöltésével adhatják le. A beküldött rezümék anonim bírálaton esnek át.
 
Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 20.
 
Regisztráció és absztraktok feltöltése itt:https://goo.gl/M8m9wp
 
A konferencia menete: A kétnapos konferencia ideje alatt kávét és frissítőt biztosítunk, a konferencián való részvétel ingyenes, de a szállást, valamint a kulturális programokon való részvételt regisztrációs díjhoz kötjük, melynek összege 3500 Ft/nap. A konferencia tudományos tanácskozásait követő kulturális programok:
 
Szeptember 28. Az egri Líceum, a Főegyházmegyei Könyvtár és a Varázstorony megtekintése.
Szeptember 29. Az Egri Hittudományi Főiskola megtekintése, az Érsekkert meglátogatása.