III. Erdélyi Politikatudományi Konferencia 02.21-22.

Február 21-22-én tartja kerül megrendezésre a III. Erdélyi Politikatudományi Konferencia. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! A rendezvénynek a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Politikatudományi Intézete ad otthont.

Helyszín: Babeş-Bolyai Tudományegyetem – Politikatudományi Intézet (str. General Traian Mosoiu nr. 71)

A program megtekinthető itt

Hétvégén startol a III. Erdélyi Politikatudományi Konferencia

–        Sajtóközlemény –
 
2014. február 20-21-én kerül sor a III. Erdélyi Politikatudományi Konferenciára. Harmadik alkalommal kissé más köntöst adtunk a rendezvénynek. Ez elsősorban azt jelenti, hogy tematikussá és nemzetközivé tettük a konferenciát. Az idei konferencia témája „Demokráciaértelmezések Kelet- és Közép Európában”, magyar, román és angol munkanyelven terveztük megvalósítani.
 
A  III. Erdélyi Politikatudományi Konferenciára 30 előadó jelentkezett be, az egyes szekciómunkálatok angol vagy magyar nyelven fognak zajlani.
A III. Erdélyi Politikatudományi Konferencián kétnapos, két helyszínen szervezett programját meghívott előadók nyitják meg előadásukkal. Február 21-én délelőtt dr. Vízi Balázs, február 22-én délelőtt pedig dr. Sergiu Miscoiu fog előadást tartani.
 
A panelekbe szervezett előadásokat hallgathatunk – többek között – a pártokról, választási magatartásról, etnopolitikáról, az Európai Unióról, a demokráciáról Macedóniában, a civil társadalom és a politikai szféra kapcsolatáról. A rendezvény részletes programja, a szekcióülések beosztása itt található meg: http://epkkonferencia.wordpress.com/program/
 
A rendezvény két helyszínen fog zajlani, február 21-én a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatástudományi és Kommunikáció Karán, február 22-én pedig a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának Tordai úti épületegyüttesében, kerül sor a szekciómunkálatokra.
 
A rendezvény zárásaként kerül sor „Az erdélyi magyar politikatudomány helyzete ma” c. kerekasztal-beszélgetésre és vitára. Ez az esemény a Doktoranduszok Országos Szövetsége Történelem- és Politikatudományi Osztályának DOSZ Café eseménysorozatába illeszkedik, egyben kiemelendő, hogy ez az első olyan rendezvénye a DOSZ tudományos osztályainak, amelyre határon túli régióban kerül sor.
 
A konferencia főszervezője a Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Akadémiai Bizottságának Politikatudományi Szakbizottsága.
 
A rendezvény szervezői: Babeș–Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatástudományi és Kommunikáció Kar Politikatudományi Intézetének Magyar Tagozata, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Kar,  Politeia – Romániai Magyar Politikatudományi Társaság, Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége, Kolozsvári Magyar Politológus-hallgatók Társasága.
 
A rendezvény támogatói a Bethlen Gábor Alap Zrt., illetve a Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Akadémiai Bizottságának Politikatudományi Szakbizottsága.
 
A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

A szervezők