GeoMATEK Mindenkinek rendezvénysorozat felhívás

 

Tisztelt Kollégák!

A Magyarhoni Földtani Társulat Geomatematikai és Számítástechnikai Szakosztálya 2021 tavaszától kéthavi rendszerességgel fórumot/közösségi vitaprogramot  szervez Geomatek Mindenkinek címmel.

Bizonyára Önök is szembesültek már olyan, a geomatematikát érintő kérdésekkel, problémákkal, melyek megoldása közel sem volt triviális és szívesen folytattak volna kötetlen diskurzust olyan kollégákkal, akiket hasonló problémák foglalkoztatnak esetleg már sikerült megválaszolniuk, túljutottak ezeken a kérdéseken. 

A Geomatek Mindenkinek c. fórummal e „nagy-találkozásoknak” szeretnénk lehetőséget adni, ahol szívesen várjuk a kollégák jelentkezését aktuális kérdéseikkel, problémáikkal és/vagy aktív részvételét a közös gondolkodásban. Bátorítjuk a doktoranduszokat és graduális hallgatókat, hogy jelentkezzenek és osszák meg kutatásaikkal kapcsolatos problémákat; persze ha azok természete túlmutat a geostatisztika házi feladat megoldásán vagy a vészjóslóan közelgő analízis vizsgára való felkészülésen ;-) 

Hogy milyen problémákra, kérdéskörökre gondoltunk? Bármire, ami a geomatematika és geostatisztika érdeklődési körébe tartozik, például:

A fórum online kerül megrendezésre, Zoom felületen. Részvételi szándékát a regisztrációs lap kitöltésével jelezheti, ahol egyúttal a felvetni kívánt konkrét problémát is megfogalmazhatja. A probléma természetétől függően 5-10 percben szeretnénk, ha összefoglalná és kontextusba helyezné az adott problémát akár egy diasorral, akár egy beszédes ábrával vagy akár a képernyője megosztásával; ezt követné a közös diskurzus és remélhetőleg a „megvilágosodás”.

Folyó év tavaszi félévében tervezett időpontok:

Sok szeretettel várjuk minden kolléga jelentkezését és aktív részvételét!

Jó szerencsét!

MFT Geomatematikai és Számítástechnikai Szakosztály vezetősége