2024. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram

A Miniszterelnökség pályázatot hirdet a 2024. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

Az ösztöndíjprogramról:

Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet. Az MKÖ a felvételt nyert 60 pályakezdő fiatal számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti előadásokat, képzéseket, intézménylátogatásokat nyújt.

Az MKÖ 2024-es évfolyamának ösztöndíjasai mind a belföldi programszakasz, mind a külföldi programszakasz ideje alatt emelt összegű ösztöndíjat kapnak, amely adó- és járulékmentes:

Az ösztöndíjprogram komponensei:

A 2024. évi MKÖ két komponensből áll: az „A” komponensbe 40 fő, a „B” komponensbe 20 jelentkező kerülhet be a kiválasztási eljárás során.

Az „A” komponensbe felvételt nyert ösztöndíjasok hét hónapig egy hazai minisztériumban szereznek szakmai tapasztalatot, majd három hónapig Magyarország külképviseleti szerveinél, nagykövetségein, főkonzulátusain és nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleteknél dolgoznak. Az ösztöndíjprogram 2024. február 1-én kezdődik és november 30-án ér véget. Belföldön havi 300 000 Ft, külföldön átlagosan havi 670 000 Ft az ösztöndíjuk összege, amely adó- és járulékmentes.

A „B” komponens ösztöndíjasai számára négy hónapig tart a belföldi programszakasz, míg a külföldi programszakasz számukra hat hónapot ölel fel, amely az EU Tanácsának magyar elnökségét támogatva zajlik Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén, Brüsszelben. Az ösztöndíjprogram 2024. március 1-én kezdődik és december 31-én ér véget. Belföldön havi 300 000 Ft, külföldön havi 680 000 Ft az ösztöndíjuk összege, amely adó- és járulékmentes.

Pályázati feltételek:

Pályázati időszak: 2023. szeptember 15. – 2023. október 15. 

Jelentkezés: https://mkoprogram.hu/

A pályázati felhívás az MKÖ honlapján érhető el

Felmerülő kérdés esetén az érdeklődők további tájékoztatást az mko@me.gov.hu címen tudnak kérni.