Európai Parlament Szimulációs Verseny

files/Európai Parlament Választási Szimuláció Verseny_plakát.jpg

Mennyit ér a szavazatom? Kikre lehet szavazni? Milyen érdekek mentén politizálnak az EP pártcsaládjaiban? Milyen az uniós oktatáspolitika? Mit gondolsz, kellene közös uniós történelemkönyv?

Újabb szimulációs versenyt bonyolít le a Negomoot! Ezúttal a közelgő EP választások ihlették a szervezőket. Légy részese egy parázsló parlamenti vitának európai színvonalon! Tudj meg mindent a pártcsaládok érdekképviseleti törekvéseiről, tapasztald meg saját bőrödön az EP döntéshozatali folyamatát, fejleszd vitakultúrád és találj rá új tárgyalástechnikai eszközökre! Európai Uniós ismeretekből fogsz vizsgázni a közeljövőben? A leghatékonyabb és leggyorsabb tanulási módszer, ha magolás helyett átéled a tananyagot!

A szimuláció előkészületei alatt a legkiválóbb 30 kiválasztott versenyző felkészítő anyagokat kap az EU intézményeivel, döntéshozatali mechanizmusaival és politikáival kapcsolatban, nagy hangsúlyt fektetve a pártcsaládokra. A verseny első napja a tréningről és a szerepek véletlenszerű leosztásáról szól. A második nap egy véletlenszerű sorsolással kiválasztott tagállami politikus bőrébe kell bújnod, saját frakciódban ki kell alakítanotok egy álláspontot a közös történelemoktatás kérdéséről, majd délután, a plenáris vitán kell elfogadnotok a pártcsaládok álláspontja alapján a közös EP nyilatkozatot. Nem számít mi a személyes véleményed, az egyetlen dolog ami fontos, hogy hogyan tudsz érvelni és mennyire készülsz fel az előzetesen elküldött anyagokból!

Jelentkezés feltétele:
életkor 20-35
magyar nyelvtudás
motivációs levél maximum 1 A4-es oldal terjedelemben
a dok@uni-nke.hu email címre
jelentkezési határidő: április 19.
A kiválasztott versenyzőket a szervezők április 20-án kiértesítik.

Bővebb információ itt.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/443150366229381/Szervezők:
Doktoranduszok Országos Szövetsége Közigazgatás-tudományi Osztály NKE Doktorandusz Önkormányzat

Közreműködők:
Negotiation Moot
Európai Parlament Tájékoztatási Irodája
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Doktoranduszok Országos Szövetsége

Támogatók:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforras Tamogataskezelo
Nemzeti Tehetség Program