Rendészettudományi Osztály

Bemutatkozás

A Doktoranduszok Országos Szövetsége már két évtizede elköteleződött a tudomány szolgálatában. Az elmúlt évek nagy változásokat hoztak a szervezet életében, hiszen 2013-ban szövetséggé alakult és a Magyar Tudományos Akadémia mintáját követve megalakította a tudományos osztályokat. A rendészet, mint tudomány olyan osztályok égisze alatt „bújt” meg, mind a hadtudomány, valamint az állam- és jogtudomány. A rendészettudományi doktori iskola létrejöttével kapott új lendületet a tudományterület és megerősödve töretlen lendülettel halad előre. Ennek a folyamatnak egy jelentős állomása a DOSz Rendészettudományi Osztály megalakulása, amely osztály a rendészet tudományterületét képviseli a doktoranduszok országos közösségében. 
Az osztály megalakulására a Rendészettudományi Karon került sor 2018. április 13-án. Az alakuló ülést (mint házigazda és egyben a DOSz elnöki megbízottja) Dr. Szabó Csaba nyitotta meg, aki bemutatta a DOSz tevékenységét, valamint méltatta a Rendészettudományi Osztály megalapításának jelentőségét az eseményen jelen lévő doktoranduszok előtt.
Az eseményen dr. Hancz Patrik a DOSz képviseletében megbízó levelet adott át a Rendészettudományi Osztály alapító elnökének Baráth Noémi részére a Rendészettudományi Doktori Iskola II. éves nappalis doktoranduszának. 
Az eseményt megtisztelte jelenlétével Prof. Dr. Kerezsi Klára egyetemi tanár, a Rendészettudományi Doktori Iskola vezetője is.  
 
A Rendészettudományi Osztály jelentkezési lapja itt.
 
RENDÉSZET-TUDOMÁNY-AKTUALITÁSOK A rendészettudomány a fiatal kutatók szemével konferencia kötet itt.


A Rendészettudományi Osztály friss hírei / Hírarchívum

29 jan

RENDÉSZET-TUDOMÁNY-AKTUALITÁSOK 2019

RENDÉSZET-TUDOMÁNY-AKTUALITÁSOK 2019 Rendészet- Tudomány- Aktualitások A rendészettudomány a fiatal kutatók szemével című konferencia A konferencia időpontja: 2019. április 25. A konferenciája helyszíne: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Oktatási épület 1083 Budapest, Üllői út 82. Együttműködő partnerünk: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

23 aug

Meghívó Rendészettudományi Osztály ülése

Meghívó A Doktoranduszok Országos Szövetsége Rendészettudományi Osztály ülésére Tisztelt Osztálytagok, Tagjelöltek! Tisztelt Érdeklődők! A Doktoranduszok Országos Szövetsége (továbbiakban: DOSz) Rendészettudományi Osztálya soron következő ülését 2018. szeptember 5. napján, 16:00 órától tartja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (Budapest, 1083 Budapest, Üllői út 82, 413 terem), amelyre ezúton tisztelettel meghívom! Az ülés tervezett napirendi pontjai a következők: 1.      Határozatképesség me