Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály

Bemutatkozás

A DOSz 2013. október 18-án megalakult Pszichológiai és Neveléstudományi Osztálya fő feladatának tekinti a területhez kapcsolódó magyar doktoranduszok összefogását, színvonalas szakmai programok szervezését és a közösségépítést. Osztályunk lehetőséget biztosít arra, hogy a pszichológiai és neveléstudományi doktoranduszok tapasztalatot szerezzenek a tudományszervezés terén és értékes, hosszú távon is gyümölcsöző kapcsolati tőkét alakítsanak ki tudományágaink jeles képviselőivel és fiatal kutatóival.
Az osztály éves programjait a sokszínűség jellemzi, országos és nemzetközi konferenciáink mellett rendszeresen szervezünk workshopokat, beszélgető esteket és közösségi programokat.
Szeretettel várunk tagjaink közé minden olyan doktorandusz hallgatót, aki egy jó hangulatú, ugyanakkor szakmailag elkötelezett közösséghez szeretne tartozni és kutatási témája kapcsolódik a pszichológiához vagy a neveléstudományhoz.
 
Jelentősebb rendezvényeink:
2014. január 25: Rendszerszintű Mérések az Oktatásban (REMO ’14) Konferencia a PISA 2012 mérés eredményeiről és azok értékeléséről
2014. május 10: I. IPSZILON Konferencia (Ifjú Pszichológus Kutatók Országos Konferenciája) – Függőségek
2014. november 11: Professzor Emeritusaink Nyomában beszélgető est-sorozat nyitórendezvénye
2015. május 15 – 16: II. IPSZILON Konferencia
 
A felsorolt programok mellett osztályunk aktív szerepet vállal a Tavaszi Szél Konferencia pszichológiai és neveléstudományi szekcióinak szervezésében és az OTDT kapcsolódó bizottságainak munkájában.
 
További információkért keresd fel facebook oldalunkat, amelyet folyamatosan frissítünk a doktoranduszokat érintő pályázati, ösztöndíj és konferencia lehetőségekkel, hírekkel. A 2015-2016-os akadémiai évben is szeretettel várunk minden érdeklődőt a Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály programjaira!
 
 
További elérhetőség:
Az osztály hivatalos Facebook-oldala, melyen az aktuális eseményekről, ösztöndíj-lehetőségekről, konferenciákról közvetlenül tudomást lehet szerezni! 
 

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap

 


A Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály friss hírei / Hírarchívum

26 jan

Meghívó a Doktoranduszok Országos Szövetsége Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály ülésére

Meghívó a Doktoranduszok Országos Szövetsége Pszichológiai és Neveléstudományi Osztály ülésére        Tisztelt Osztálytagok és Kedves Kollégák!   Ezúton meghívunk benneteket a DOSZ Pszichológiai és Neveléstudományi Osztályának soron következő ülésére, amelyet Budapesten, az ELTE PPK Kazinczy utcai épületének (Bp. VII., Kazinczy u. 23–27.) 212-es termében tartunk, 2016. február 6-án 16:00-tól, a DoPaMin Konferenciát követően.     Az ülés napirendi pontjai: Elnöki k