Orvos- és Egészségtudományi Osztály

Bemutatkozás

 

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Orvosi- és Egészségtudományi Osztálya 2014 tavaszán alakult meg 8 alapító taggal. Az osztály igyekszik a tudományos életben aktívan részt venni, szakmai és csapatépítő programokat szervezni, valamint a szervezet éves konferenciáin is nagy számban képviselik magukat ezen tudományág doktoranduszai. A folyamatosan bővülő csapat ma már elmondhatja magáról, hogy közel 30 aktív taggal rendelkezik, s a négy hazai orvostudományi egyetem mindegyikéről vannak képviselőink. Fontosnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartást és tudományos konferenciák, előadások szervezését, ami segíti a hallgatók közötti kommunikációt és az esetleges kooperációk kialakítását. Célunk, hogy egy egységes összetartó csapatot hozzunk létre, ahol szakmai egyeztetések révén a tudomány fejlődését segíteni tudjuk. 
 
Tudományos osztályunk tevékenységei:
- Orvos- és egészségtudományi témájú cikkek, absztraktok szakmai bírálata, véleményezése.
- Medikus és Orvos fesztiválokon való részvétel tudomány és osztályt népszerűsítő szándékkal.
- Szakmai konferenciák támogatása, rendezése, tudományos szekciók kialakítása, hallgatók toborzása.(Fókuszban az előadókészségek, Hogyan váljunk sikeres kutatóvá?)
- Csapatépítő kirándulások szervezése (Richter dorogi és debreceni fióktelepe)
- Továbbképzések PhD hallgatók részére
A programok szervezésénél mindig figyelünk arra, hogy érdekes és hasznos információt nyújtsanak minden résztvevő számára, s a megszerzett tudást később a tudományos életükben is felhasználhassák.
 
 
Tagfelvétel:
 
Szeretettel várjuk minden orvos- és egészségtudományi szakterületen dolgozó doktorandusz kolléga jelentkezését. Az osztályba a tisztségviselőktől igényelhető vagy az oldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával lehet jelentkezni, melyet az elnöknek kell eljuttatni. A tagfelvételről mindig a soron következő osztályülés dönt. A felvettek az ülés után azonnal az osztály teljes jogú tagjaivá válnak, és felkerülnek az osztály levelezőlistájára.
 
További elérhetőség:
Az osztály Facebook-oldala, melyen az aktuális eseményekről, konferenciákról lehet tudomást szerezni!
 

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési Lap

Osztályülések jegyzőkönyvei


A Orvos- és Egészségtudományi Osztály friss hírei / Hírarchívum

22 márc

Konferencia felhívás "Hogyan váljunk sikeres kutatóvá"

K O N F E R E N C I A   F E L H Í V Á S   A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSz) Orvos- és Egészségtudományi Osztálya (OEO) örömmel értesíti a PhD hallgatókat és doktorjelölteket, hogy 2017-ben is megrendezi az előadói készséggel, pályázat- és cikkírással foglalkozó, „Hogyan váljunk sikeres kutatóvá?” című konferenciáját. A konferenciát 2017. április 21-22. között a Debreceni Egyetemen (4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Élettudományi Központ, F008-009 tante