Orvos- és Egészségtudományi Osztály

Bemutatkozás

Tudományos osztályunk az egyik legfiatalabb a DOSz-on belül. Az alakuló ülésre 2014. május 2-án került sor Szegeden, ahol a nyolc alapító tag hét doktori iskolát, a négy hazai orvostudományi egyetemből hármat (a debrecenit, szegedit és pécsit) képviselt. Az ülésen az osztályelnöki köszöntőt követően megválasztásra kerültek az Orvos- és Egészségtudományi Osztály tisztségviselői, amelyet az éves munkaterv megvitatása követett.

 

A tudományos osztály eddigi tevékenységei és tervei:
2014. május: A DOSz és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat közös cikkpályázatának keretében a pályázatra beadott orvos- és egészségtudományi témájú cikkek szakmai bírálata.
2014. június 26-30: Részvétel a Medikus és Orvos Fesztiválon azzal a céllal, hogy népszerűsítsük, illetve információt adjunk a doktori képzésről és tudományos osztályunk tevékenységéről a medikusok számára.
2014. augusztus 24-27: Megjelenés a Magyar Biokémiai Egyesület 2014. évi Vándorgyűlésén az esemény támogatói között, cserébe az összes doktorandusz kedvezményes díjjal vehet részt a konferencián, emellett lehetőséget kapunk tudományos osztályunk népszerűsítésére is.
2014. augusztus 28-31: a DOSz Nyári Táborában, osztályunk második hivatalos ülésére került sor, ahol taglétszámunk 20 főre nőtt.  A megújult csapat több sportágban is helyezést ért el és az összesített pontversenyben is kevéssel maradt le az első helyezettől. Az ülésen megbeszéltük a tervezett PhD konferencia körvonalait is.
2014. november: tanulmányi és csapatépítő kirándulás (Richter Dorogi fióktelepe, Esztergom, Visegrád) az osztály tagjai és érdeklődő doktoranduszok számára.
2015 tavasz: Kétnapos PhD továbbképzés. Az eseményt több egyetemen bevonásával valósítottuk meg. Sikerült elérnünk, hogy a továbbképzésen való részvételért kreditpontot kaphattak a résztvevők.

 

Célunk, hogy olyan érdekes és hasznos előadások legyenek, amelyek minden PhD hallgató javára válhatnak. A szakmai előadások mellett olyan programokat is tervezünk, melyeknek a PhD-hallgatók a sikeres doktorálás után hasznát veszik, pl. HR-sek által tartott tréningek, állásbörze, stb.
 
Tagfelvétel:
Szeretettel várjuk minden orvos- és egészségtudományi szakterületen dolgozó doktorandusz kolléga jelentkezését. Az osztályba a tisztségviselőktől igényelhető vagy az oldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával lehet jelentkezni, melyet az elnöknek kell eljuttatni. A tagfelvételről mindig a soron következő osztályülés dönt. A felvettek az ülés után azonnal az osztály teljes jogú tagjaivá válnak, és felkerülnek az osztály levelezőlistájára.
 
További elérhetőség:
Az osztály Facebook-oldala, melyen az aktuális eseményekről, konferenciákról lehet tudomást szerezni!
 

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési Lap

Osztályülések jegyzőkönyvei


A Orvos- és Egészségtudományi Osztály friss hírei / Hírarchívum

22 márc

Konferencia felhívás "Hogyan váljunk sikeres kutatóvá"

K O N F E R E N C I A   F E L H Í V Á S   A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSz) Orvos- és Egészségtudományi Osztálya (OEO) örömmel értesíti a PhD hallgatókat és doktorjelölteket, hogy 2017-ben is megrendezi az előadói készséggel, pályázat- és cikkírással foglalkozó, „Hogyan váljunk sikeres kutatóvá?” című konferenciáját. A konferenciát 2017. április 21-22. között a Debreceni Egyetemen (4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Élettudományi Központ, F008-009 tante