Műszaki Tudományok Osztálya

Bemutatkozás

Az osztály célja:

A Műszaki Tudományok Osztályának célja, hogy tudományos közösséget építsen az ország műszaki doktori iskoláinak hallgatóiból. E cél elérésnek érdekében, olyan programok kerülnek megrendezésre az osztály által, melyek minden műszaki doktorandusz szakmai fejlődéséhez hozzájárulnak. Emellett az osztály igyekszik elősegíteni, hogy az ország különböző pontjaiból érkező doktoranduszok megismerjék egymás kutatási területeit is.

A szervezetről:

A Műszaki Tudományok Osztálya (MTO) 2013. június 21.-én, Győrött tartotta alakuló ülését. Az osztály 2013 őszétől, a Földtudományok Osztályának 2014. márciusi különválásáig Műszaki, Építészeti és Földtudományi Osztályként jelent meg. Az MTO tagjai között az ország több doktori iskolájának doktoranduszai is megtalálhatóak. Az osztály eddigi elnökei voltak: Tormási Alex (Győr), Cseh Dávid (Miskolc), Tokody Dániel (Budapest) és Albini Attila (Budapest). 

 

Az Osztály 2018-19 évi tervezett programjai:

·         Doktori iskolák látogatása: az országban működő doktori iskolák meglátogatása a tagtoborzás érdekében, illetve az egyes doktori iskolákban folyó tudományos munka megismerése céljából.

·         Tudományos hétvége osztálytagoknak: csapatépítő rendezvény osztálytagoknak, tudományos és szabadidős résszel.

·         Konferencia szervezés: a 2019. évi Tavaszi Szél konferencia Műszaki Szekciójának színvonalas lebonyolítása. A beérkező absztraktok elbírálása. A megfelelő szekció elnökök meghívása és a tagok részvétele a szekció üléseken. Segédkezés a 2019. évi Smart City Conference nemzetközi konferencia megszervezésében.

·         Interaktív szakmai nap: egy olyan szakmai nap, amelyen a doktoranduszok a szűkebb szakterületük szakértőivel oszthatnák meg a kutatási témájukat. A szakértők segítséget nyújtanak, hogyan érdemes továbbhaladni a kutatásukban, illetve akár az egész tudományos pályájukon.

·         Doktorandusz kurzusok: az osztály tagjai bekapcsolódnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem Doktorandusz Önkormányzata által szervezett doktori kurzussorozatba. Itt olyan készségekre tehetnek szert, amelyek hozzájárulnak a sikeres tudományos pályafutáshoz (pl. prezentációs, oktatási készségek).

 

 Kommunikáció:


Ezúton is várunk és hívunk minden műszaki érdeklődésű doktorandusz kollégát osztályunk tagjai közé! Az osztályba jelentkezni szakmai önéletrajzzal és szkennelt jelentkezési lappal lehet a muszakitudomanyok@dosz.hu email címen. Az új tagok felvételéről a soron következő taggyűlés konszenzus alapján határoz. A jelentkezési lap az alábbi linken érhető el: "DOSz-MTO Jelentkezési lap". Ez a link pedig az osztály FaceBook oldalára navigál, ahol az aktuális események és konferenciák mellett sok hasznos dologról lehet tudomást szerezni.


A Műszaki Tudományok Osztálya friss hírei / Hírarchívum

23 jan

Okos Közlekedési Tudományos Konferencia

Az Edutus Egyetem, a Doktoranduszok Országos Szövetsége Műszaki Tudományok Osztály és a Digitális Jólét Program szeretettel meghívja az érdeklődőket az Okos Közlekedési Tudományos Konferenciára. Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2314603182117334/?active_tab=about Jelentkezési felület elérhető:https://goo.gl/forms/eEvI2zZO9X2Okwfs2 Felhívás itt

06 febr

Pályázati kiírás a DOSz Műszaki Tudományok Osztályának elnöki tisztségére

   Pályázati kiírás a DOSz  Műszaki Tudományok Osztályának elnöki tisztségére   A tudományos osztályok feladata A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2012. december 19-én köztestületté alakult. A megújuló szervezet egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy a tudományos osztályok rendszerén keresztül a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára olyan tudományos fórumot hozzon létre, mely a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben örömmel tevéke