Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya

Bemutatkozás

 

A Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya (továbbiakban MITO) 2013. június 14-én alakult meg a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében 7 alapító taggal, 5 doktori iskolát képviselve, alapító elnöke Hegyháti Máté, a Pannon Egyetem doktorjelöltje volt. Az Osztály céljául tűzte ki a matematikai, informatikai területen kutató doktorandusz hallgatók tájékoztatását, tudományos fórumok szervezését, valamint a két tudományág specifikus problémáinak kezelését, ill. közvetítését a DOSz felé. A 2014/2015-ös akadémiai évben Cserép Máté, az Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusza vette át az Osztály vezetését, aki egy második ciklusra is megbízást kapott a tisztség betöltésére. Ezután Hudoba Péter vette át az osztály vezetését.
 
A MITO elsődleges célja, a már hagyományosan éves rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvénye, egy három napos téli iskola, a Winter School of PhD Students in Mathematics and Informatics (WSPS), melynek fő célja kettős.
     Az iskola résztvevői az évente megválasztott témakörben rangos plenáris előadásokon, valamint az azokhoz kapcsolódó intenzív kurzusokon vehetnek részt, melyért doktori iskolától függően tanulmányi vagy tudományos kreditekben is részesülhetnek.
     Mindemellett a kulturális programok, valamint egy poszter szekció lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők megismerjék egymást, s egymás kutatási témáit.
 
 
A DOSz jelmondatához („Közösség a tudományért.”) hűen az osztály fontos céljának tekinti a közösségépítést, így gyakran közösségi programokon is találkozhatnak az osztály tagjai, illetve a terület doktoranduszai.
 
Végezetül de nem utolsó sorban az osztály igyekszik ipari partnereknél való látogatással lehetőséget teremteni arra, hogy a doktoranduszok jobb betekintést nyerhessenek a versenyszféra kutatásaiba.
 

 További információk az osztály honlapján: http://www.doszmito.hu/.

 Jelentkezési lap ITT elérhető!


A Matematikai és Informatikai Tudományok Osztálya friss hírei / Hírarchívum

31 jan

Invitation to WSPS 4

The Section of Mathematical and Information Sciences of the Association of Hungarian PhD and DLA Students and the PhD Students’ Union of the University of Pécs anticipates. Your attendance at the 4th Winter School of PhD Students in Informatics and Mathematics, which will be held between: 24th-26th February, 2017 at the University of Pécs, Pécs, Hungary. The aim of our winter school is dual: improve the multidisciplinary scientific network of PhD students by inviting them to present their work in poster sessions and; improve professional skills in an intensive workshop. Each year, the workshop has a theme relevant for a wide audience. Internationally renowned scientists will give a number of in-depth lectures; these will b

28 ápr

Meghívó a Matematikai és Informatikai Tudományos Osztály következő programjára

Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt és Kollégáit az osztály tavaszi programjára, mely Május 6-án, Budapesten kerül megrendezésre, keretében a NNG (NavNGO) navigációs szoftverfejlesztő cég székhelyére teszünk látogatást. Előadás Map matching & Dead reckoning Manapság az egyébként gyakran csak „GPS”-nek nevezett navigációs egységek már nem csak a GPS alapján pozícionálják a járművet. Ha adottak a feltételek, akkor rossz GPS-vétel esetén (pl. alagútban) is meg tudjuk állapítani a poz

11 febr

MITO Osztályelnöki pályázat

  A DOSz pályázatot ír ki a Matematikai és Informatikai Tudományos Osztály elnöki tisztségére   A tudományos osztályok feladata A Doktoranduszok Országos Szövetsége 2012. december 19-én köztestületté alakult. A megújuló szervezet egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy a tudományos osztályok rendszerén keresztül a magyarországi és a kárpát-medencei magyar doktoranduszok számára olyan tudományos fórumot hozzon létre, mely a szakmai érintkezésen túl a tudományos közéletben örömmel tevéken