Kommunikáció- és Médiatudományi Osztály

Bemutatkozás

A Kommunikáció- és Médiatudományi Osztály 2014. szeptember 22-én alakult meg 16 taggal. Működési területe a komplex társadalmi jelenségeket, a kommunikáció- és médiatudományt tudományfilozófiai, konceptuális és metodológiai, valamint nyelvészeti és nyelvszociológiai szempontú vizsgálatát végző doktoranduszok szakmai szocializációjának elősegítése, széleskörű képviselete. Feladatának tekinti a Doktoranduszok Országos Szövetsége Osztályaival való együttműködésben a tudományterületek kölcsönös és mélyebb megismerését, megismertetését.
Célja segíteni a PhD hallgatókat tudományáguk mély megismerésében, annak módszertani, tudományfilozófiai és társadalmi vonatkozásainak felismerésében, figyelmüket ráfókuszálni tudományterületük változásaira; bemutatni a kommunikáció (alapvető) társadalmi beágyazottságát, intézményi megmutatkozását; kialakítani a problémaérzékeny reflexió-képességet, a történeti rálátást saját tudományágukra; rámutatni a kommunikáció kutatási és módszertani követelményeire és ezek alkalmazására.
További alapvető céljának tekinti a doktoranduszok tanulmányainak gyakorlati előmozdítását a tudományos fokozat megszerzésének alapfeltételéül szolgáló lektorált publikációs, kutatási és oktatási kreditek megszerzéséhez szükséges információk, felhívások, lehetőségek figyelésével, összegyűjtésével, kihirdetésével. Széles partneri kapcsolatot ápol a meghatározó MTA kutatóhálózati és egyetemi tudományos műhelyekkel, kerekasztal beszélgetéseket, konferenciát, könyvbemutatót rendez. A doktoranduszok hallgatói mobilitását és a nemzetközi tudományos életbe való beilleszkedését pályázatfigyeléssel, a tudományos/oktatói kapcsolatok intézményes kialakításával segíti.
Az aktív tagok - az Osztály életében való fokozott jelenlét elismeréseként - különböző előnyöket élvezhet mind a Kommunikáció- és Médiatudományi Osztály, mind a DOSz gondozásában lebonyolított tudományos és/vagy közösségteremtő rendezvények alkalmával, amely regisztrációköteles és korlátozott férőhely esetén garantált részvételt, regisztrációs díj esetén csökkentett összeg ellenében vagy ingyenesen történő részvételt jelenthet.
 
Tagfelvétel:
Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével és a communicatio@dosz.hu email címre való elküldésével lehet. A tagok osztályba való felvétele a soron következő osztályülésen, szavazás útján történik. Az ülés időpontjáról 10 nappal előtte értesítést küldünk a megadott email címre.

 

 
További elérhetőség:
Az osztály Facebook-oldala, melyen az aktuális eseményekről, ösztöndíj-lehetőségekről, konferenciákról közvetlenül tudomást lehet szerezni!
 

Kiadványaink:
Kommunikációs terek (2015)

Kommunikációs terek (2016)

Kommunikációs terek (2017)


A Kommunikáció- és Médiatudományi Osztály friss hírei / Hírarchívum

02 márc

Meghívó a Doktoranduszok Országos Szövetsége Kommunikáció-és Médiatudományi Osztály Doktorandusz Műhelyére

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a DOSz Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályának Doktorandusz Műhely rendezvényére: dr. Bakó Rozália Klára: Digitális gyerekkor  c. előadására. Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem (1093 Budapest, Közraktár utca 4-6. III. emelet 314.) Időpont: 2016. március 4., péntek 17:00 https://www.facebook.com/events/1694503514152981/  

21 ápr

Műhely rendezvény

Kedves Kollégák! Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a DOSz Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályának Doktorandusz Műhely rendezvényére: dr. András István: A szervezeti kommunikáció kérdései multikulturális környezetben c. előadására. Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem (1093 Budapest, Közraktár utca 4-6. III. emelet 314.) Időpont: 2015. április 28., kedd 18:00 Kérjük, a részvételi szándékot a communicatio@dosz.hu e-mail címen jelezzék! Üdvözlettel Doktoranduszok Országos Szöv