Hittudományi Osztály

Bemutatkozás

 
Az Osztály által szervezett legjelentősebb esemény a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciája, mely a 2018/2019-es akadémiai évben immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre.
Az előbbi tudományos szimpóziumon kívül a Hittudományi Osztály tagjai rendszeres résztvevői a Kutatók Éjszakája programsorozatnak, illetve a Tavaszi Szél konferenciákon is több hittudományi szekcióban képviseltetjük magunk. 
Munkánk a magyarországi teológiai doktori iskolák Doktoranduszok Önkormányzataival való szoros együttműködésben végezzük, így ökumenikus jelleggel igyekszünk reprezentálni minden hazai teológiai kezdeményezést.
A határon innen és túli kapcsolatok mellett számos nemzetközi szervezettel működünk együtt, melyek közül kiemelhető a European Society of Catholic Theology, Hünermann Stiftung illetve Renovabis Stiftung. 
Nagy szeretettel várunk sorainkba minden olyan még graduális vagy már doktori képzését folytató hallgatót, aki kutatási témája kapcsolódik a hit és vallástudományokhoz vagy azok valamilyen határterületéhez és szeretne egy építő akadémiai közösség tagja lenni. Részletekért keressen bennünket bátran Facebook oldalunkon, vagy a megadott elérhetőségeken!
 
Facebook: dosz.hto
E-mail: dosz.teologia@gmail.com
Telefon: +36202203177
 
Megjelent kiadványaink:


A Hittudományi Osztály friss hírei / Hírarchívum

05 dec

Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája

F E L H Í V Á S K O N F E R E N C I Á R A V A L Ó J E L E N T K E Z É S R E A DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK HITTUDOMÁNYI OSZTÁLYA folytatva a korábbi hagyományt, idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2019. március 1-3. közt várja résztvevőit Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán! A jelentkezés és előadás részletei: - Jelentkezési határidő: 2018. december 9. - A j