Hittudományi Osztály

Bemutatkozás

 
Az Osztály által szervezett legjelentősebb esemény a Fiatal Kutatók és Doktoranduszok Nemzetközi Teológuskonferenciája, mely a 2018/2019-es akadémiai évben immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre.
Az előbbi tudományos szimpóziumon kívül a Hittudományi Osztály tagjai rendszeres résztvevői a Kutatók Éjszakája programsorozatnak, illetve a Tavaszi Szél konferenciákon is több hittudományi szekcióban képviseltetjük magunk. 
Munkánk a magyarországi teológiai doktori iskolák Doktoranduszok Önkormányzataival való szoros együttműködésben végezzük, így ökumenikus jelleggel igyekszünk reprezentálni minden hazai teológiai kezdeményezést.
A határon innen és túli kapcsolatok mellett számos nemzetközi szervezettel működünk együtt, melyek közül kiemelhető a European Society of Catholic Theology, Hünermann Stiftung illetve Renovabis Stiftung. 
Nagy szeretettel várunk sorainkba minden olyan még graduális vagy már doktori képzését folytató hallgatót, aki kutatási témája kapcsolódik a hit és vallástudományokhoz vagy azok valamilyen határterületéhez és szeretne egy építő akadémiai közösség tagja lenni. Részletekért keressen bennünket bátran Facebook oldalunkon, vagy a megadott elérhetőségeken!
 
Facebook: dosz.hto
E-mail: dosz.teologia@gmail.com
Telefon: +36202203177
 
Megjelent kiadványaink: