A Sikeres doktori életpálya kurzussorozat első rendezvénye

Szerezz gyakorlati ismereteket, tanulj a legkiválóbb akadémikusoktól a sikeres doktori életpályához szükséges, kiemelten fontos témakörökben! Rendezvényeinken interaktív módon fejlesztheted magad a tudománykommunikáció, a tudományetika, a felsőoktatás-pedagógia, a pályázatírás, a felsőoktatás-menedzsment és a prezentációs technikák területén.
A Sikeres doktori életpálya kurzussorozat alkalmain a részvétel ingyenes, szeretettel várunk minden doktoranduszt, leendő doktoranduszt és fiatal kutatót, tudományterülettől függetlenül!
 
A Sikeres doktori életpálya kurzussorozat első rendezvénye
2017. szeptember 22-én, a az MTA Domus Vendégházban (1146 Budapest, Abonyi utca 10.) kerül megrendezésre, témája a tudománykommunikáció és a tudományetika.
 
Tervezett program (a változtatás jogát fenntartjuk):
09:00 Regisztráció
10:00 Köszöntő
10:10 Kiss L. László előadása, a felmerült kérdések megvitatása
12:00 szendvicsebéd
13:00 Oberfrank Ferenc előadása, a felmerült kérdések megvitatása
14:00 kávészünet
14:30 kerekasztalbeszélgetés
16:00 a rendezvény zárása
 
A program előadói:
Kiss L. László az MTA levelező tagja, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgató-helyettese. Kutatómunkája mellett kiemelten fontosnak tartja a hatékony tudománykommunikációt és a tudományos közlés különböző formáinak megismertetését. Több egyetemen futó „A tudományos közlés művészete” c. kurzusát azért hozta létre, mert általános problémaként tapasztalta, hogy a kiváló kutatási eredményekkel rendelkező fiatalok azért érvényesültek nehezebben a kutatói pályán, mert nehéznek találták a tudományos közlést, azon belül is a cikkírást. Kiss L. László a TedX Danubia többszörös előadója és a www.csillagaszat.hu főszerkesztője.
 
Oberfrank Ferenc az MTA Kísérleti Orvostudományi Intézetének Főigazgatója, a Nemzeti Agykutatási Program igazgatója és ezen belül a „társadalmi kihívások” pillér elnöke, kutatóorvos, bioetikus. Előadásán keresztül a tudományetika kérdéseiben, gyakorlatában szerezhetnek jártasságot a résztvevők.