A Jövő Agráriuma- Precíziós növénytermesztés Konferencia 2019

Konferencia felhívás

A jövő agráriuma - precíziós növénytermesztés

Időpont: 2019.04.12.

Helyszín: Keszthely, Georgikon Kar, D épület (Festetics György út 7.)

 

A Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) Agrártudományi Osztálya a Pannon Egyetem Georgikon Karával karöltve hagyományteremtő szándékkal rendezi meg konferenciáját, amely a jövő agráriumának kérdéseivel és lehetőségeivel foglalkozik. A rendezvény fókuszában ez alkalommal a precíziós növénytermesztés és az agrárinformatika területe lesz.

A rendezvény alapvető célja, hogy lehetőséget biztosítson hazai és külföldi fiatal kutatók, doktoranduszok és doktori pályára készülők számára tudományos eredményeik prezentálására. Ezenfelül remek lehetőséget biztosít személyes és szakmai kapcsolatok és együttműködések építésére.

Rendezvényünkre valamennyi kapcsolódó tudományterületről várjuk doktoranduszok, valamint kimagasló tudományos munkássággal rendelkező graduális hallgatók jelentkezését. A kutatási eredmények bemutatására előadás formájában nyílik lehetőség, valamint a konferencia előadói számára lehetőség lesz ISBN számmal ellátott tanulmánykötettben való publikálásra is. Az elfogadott, lektorált tanulmányokat, online konferenciakötetben tesszük közzé, melyben a véleményt adó lektorok neveit is feltüntetjük. Kizárólag  olyan előadás anyagát áll módunkban a kötetben megjelentetni, amely konferencián előadásra került!

Publikációs Részvételi díj (publiáció+konferencia részvétel+ebéd): 8000Ft

Társszerzői részvételi díj (konferencia részvétel+ebéd): 2500Ft

Egyszeri részvételi díj (konferencia részvétel+ebéd): 4000Ft

A Publikációs Részvételi díj tartalmazza a szekciók látogatását, a prezentálási lehetőséget, az ISBN számos absztrakt kötetben való megjelenést illetve az ebédet. A részvételi díj átutalásának határideje: 2019 március 31. A regisztrációt csak a részvételi díj befizetése után áll módunkban véglegesnek tekinteni.

Azutalás közleménybe kérjük írják be: ATO konf. és a regisztrációban megadott nevet.

Számlaszám 11600006-00000000-62169239

Az részvételhez regisztrálni az előadás címével együtt lehet 2019 március 30-ig a dosz.hu/rendezvények oldalon. A regisztráció során a könnyebb kommunikáció érdekében a jelentkezőknek meg kell adniuk az elérhetőségi adataikat. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük. A feltöltött személyes és számlázási adatok módosíthatók.

A regisztráció mellett be kell nyújtani egy minimum 1600 maximum 3500 karakteres (szóközökkel együtt) absztraktot, amely a honlapon szereplő formai követelményeknek megfelel, ezzel együtt lesz érvényes a jelentkezés. Fontos, hogy az absztrakt elnevezése alapján a szerző azonosítható legyen.  (Pl.: Minta_Ottó_Absztrakt címe). Az absztraktokat és a teljes anyagokat a jovoagrar@gmail.com címre a formai követelményeknek megfelelően kell elküldeni az 2019 április 01-ig. Más módon leadott anyagokat nem fogadunk el.

Az előadások hossza 15 perc maximum. Az előadásokat szemléltető anyagát kérjük lehetőség szerint MS Office Powerpoint program felhasználásával készítsék el.

Amennyiben a szerző a konferenciakötetben teljes terjedelemben publikálni kívánja kutatási eredményeit, a formai követelményeknek megfelelő tudományos cikket a konferenciát követően legkésőbb 2019. április 30-ig kell elküldeni a korábban megadott email címre. A tanulmányokat abban az esetben tudjuk befogadni teljes terjedelemben, ha a jelentkező csatol egy aláírással ellátott lektori szakvéleményt, melyet tudományágának megfelelő tudományos fokozattal rendelkező, általa felkért szakember írt. További feltétel a kitöltött és aláírt szerzői nyilatkozat elküldése is (PDF formátumban). A lektori véleményt és szerzői nyilatkozatot olyan néven töltse fel, mely alapján a szerző egyértelműen beazonosíthatóvá válik (Pl.: Minta_Ottó_lektori, Minta_Ottó_szerzői). Az ettől eltérő vagy hiányos, a formai követelményeknek nem megfelelő tanulmányok esetén a Szervezőbizottság fenntartja a jogot, hogy a publikációt elutasítja!

A formai követelmények és egyéb szükséges dokumentumok itt találhatóak: https://goo.gl/vgn7zE

Egy előadásnak több szerzője is lehet. A jelentkezési lapon csak az első szerző adatait kérjük feltüntetni.

Egy regisztrációval (egy részvételi díjjal) csak egy előadást lehet tartani.

A társszerzőknek nem kell külön jelentkezési lapot kitölteni de regisztrálniuk szükséges a DOSZ oldalán a rendezvényre.

Amennyiben további kérdése merül fel a konferenciával kapcsolatban, a jovoagrar@gmail.com címen állunk rendelkezésére.

 

Üdvözlettel a szervezőbizottság:

Faludi Gergely

DOSZ Agrártudományi Osztály elnök

Keszte Szilvia

DOSZ Agrártudományi Osztály alelnök

Dr. Hermann Tamás

adjunktus, PE-GK Talajtani és Környezetinformatikai Tanszék

Dr. Stankovics Petra

PhD hallgató, PE-GK Növénytermesztési és Földhasználati Tanszék