Fiatal és tapasztalt/döntéshozó generáció közti szakadék szűkítése

2011 augusztusában a magyarországi, valamint a határon túli, Kárpát-medencei magyar doktoranduszszervezetek kezdeményezésére megalakult a Magyar Doktorandusz Közösség (MDK). A magyarországi, szlovákiai, kárpátaljai, romániai és vajdasági, határon túli magyar PhD hallgatók érdekképviseletét ellátó szervezetek együttműködési szándékukat fejezték ki annak érdekében, hogy a Kárpát-medencében élő magyar doktoranduszok szakmai együttműködését, közéleti szerepvállalását elősegítsék.
Az együttműködéssel létrejött egy aktív Kárpát-medencei magyar doktoranduszhálózat, melynek elsődleges célja, hogy elősegítse a hazai és külföldi, illetőleg európai uniós tapasztalatok felhasználásával a doktoranduszok által végzett kutatások színvonalának emelését, valamint a határon túli doktorandusz- és fiatal kutatói szervezetek közös érdekérvényesítését.
 
Mondd el a véleményed! Fiatal és tapasztalt/döntéshozó generáció közti szakadék szűkítése
 
Annak érdekében, hogy a Magyar Doktorandusz Közösség eleget tegyen célkitűzéseinek, 2015 szeptemberében a Doktoranduszok Országos Egyesülete segítségével pályázatot nyújtottunk be az Erasmus+ KA3 kategóriájában, melynek célja a strukturált párbeszéd előmozdítása a fiatalok és az ifjúság területén tevékenykedő döntéshozók között. A benyújtott pályázat a Fiatal és tapasztalt/döntéshozó generáció közti szakadék szűkítése címet viseli, és 2015 decemberében az Erasmus+ program támogatásban részesítette.
A sikeres pályázatnak köszönhetően a magyarországi Doktoranduszok Országos Egyesülete, a felvidéki TéKa, valamint az erdélyi RODOSZ hivatalosan is megkezdhette a program megvalósítását a vajdasági VMDOK és a kárpátaljai Momentum Doctorandus támogatásával és segítségével.

 

Megoldási stratégia- Magyar (HUN)

Megoldási stratégia- Szlovák (SK)

Megoldási stratégia- Román (RO)

Megoldási stratégia- Angol (ENG)

Beszámoló- Magyar (HUN)

Beszámoló- Szlovák (SK)

Beszámoló Román (RO)

Beszámoló- Angol (ENG)